Pre Vás
-
Tatrankové mušličky
Prísady na cesto zmiešame s nastrúhanými oblátkami Tatranky a po vypracovaní necháme odpočinúť. Potom plníme formičky v tvare mušle a pečieme 8-10 minút pri teplote 180°C. Vyklopime, necháme vychladnúť a plníme krémom. Na jednu mušličku potrebujeme dve formičky (jednu naplníme, druhú priklopíme).
Krém:
Uvaríme puding, do ktorého sme pred tým dali kryštálový aj vanilkový cukor, necháme vychladnúť a zašľaháme doň maslo a rum. Krémom natrieme vnútornú stranu mušle a priklopíme.
-
Tatranková štrúdľa
Z múky, tuku, vajec, mlieka, octu a soli vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na tri časti. Každú potom rozvaľkáme natenko.
Jablká zbavime jadierok a nastrúhame na hrubšie. Ak sú veľmi šťavnaté trošku šťavy z nich vytlačíme. Na cesto pokladieme strúhané oblátky Tatranky lieskovoorieškové, navrstvíme strúhané jablká, posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a zase navrstvíme oblátky Tatrankylieskovoorieškové.
Štrúdle zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme olejom a dáme piecť na 20 minút pri teplote 180°C