top_horalka.png
Sedita claim

Mätové lízanky

mata.jpg

Potrebujeme:

- lyžica olivového oleja
- 6 Mäta oblátok
- hrnček cukru
- 30g masla
- pol hrnčeka vody
- 4 kvapky potravinovej farby (najlepšie zelenej)
- 6 drevených nanukových paličiek

Postup:

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a na centimetrové trojhrančeky pokrájeme všetky oblátky, jemne pripečieme a odložíme. Do malej rajničky s dvojitým dnom dáme maslo, cukor, vodu a miešame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Zo stien rajničky stierame kryštáliky cukru vlhkým štetcom, aby karamel neskryštalizoval. Zmes necháme zovrieť a varíme asi päť minút bez miešania. Potom stiahneme z ohňa a primiešame potravinársku farbu.Takto pripravený sirup nalejeme na pripravené oblátky a dvoma polievkovými lyžicami riadne premiešame. Zmes vychladíme natoľko, aby bolo možné spracovať ju ručne. Naolejovanými rukami potom rýchlo formujeme guľôčky okolo nanukových paličiek a necháme celkom stuhnúť. Hotové lízanky podávame v deň prípravy.
Tip pre maminky: Skúste recept aj z oblátok Kávenky s pridaním malej lyžičky mletej kávy do sirupu.

Váš prehliadač je už zastaralý !

Aktualizujte si prosím Váš prehliadač, aby ste stránku videli korektne. Aktualizovať teraz

×

top