top_horalka.png
Sedita claim

Tatranková štrúdľa

tatranky.jpg

Potrebujeme:

200g. hladkej múky

60g. tuku na pečenie

1 vajce

50 ml. mlieka

1 ČL octu

štipka soli

trochu oleja

 

Plnka:

8 postrúhaných oblátok Tatranky lieskovoorieškové

500 g jabĺk

1 vanilkový cukor

 

Postup:

Z múky, tuku, vajec, mlieka, octu a soli vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na tri časti. Každú potom rozvaľkáme natenko.

Jablká zbavime jadierok a nastrúhame na hrubšie. Ak sú veľmi šťavnaté trošku šťavy z nich vytlačíme. Na cesto pokladieme strúhané oblátky Tatranky lieskovoorieškové, navrstvíme strúhané jablká, posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a zase navrstvíme oblátky Tatrankylieskovoorieškové. 

 

Štrúdle zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme olejom a dáme piecť na 20 minút pri teplote 180°C

Váš prehliadač je už zastaralý !

Aktualizujte si prosím Váš prehliadač, aby ste stránku videli korektne. Aktualizovať teraz

×

top