top_horalka.png
Sedita claim

Tatrankové mušličky

recept mušličky.jpg

Potrebujeme:

3 oblátky Tatranky máčané lieskovoorieškové

300g. hladkej múky

100g. práškového cukru

250g. Hery

70g. mletých orechov

1 vanilkový cukor

20g. kakaa

2-3 PL. rumu

 

Krém:

1 vanilkový puding

400ml mlieka

1 maslo

1 vanilkový cukor

1-2 PL rumu podľa chuti

1-2 PL. kryštálového cukru podľa chuti

Postup:

Prísady na cesto zmiešame s nastrúhanými oblátkami Tatranky a po vypracovaní necháme odpočinúť. Potom plníme formičky v tvare mušle a pečieme 8-10 minút pri teplote 180°C. Vyklopime, necháme vychladnúť a plníme krémom. Na jednu mušličku potrebujeme dve formičky (jednu naplníme, druhú priklopíme). 

Krém:

Uvaríme puding, do ktorého sme pred tým dali kryštálový aj vanilkový cukor, necháme vychladnúť a zašľaháme doň maslo a rum. Krémom natrieme vnútornú stranu mušle a priklopíme. 

Váš prehliadač je už zastaralý !

Aktualizujte si prosím Váš prehliadač, aby ste stránku videli korektne. Aktualizovať teraz

×

top