Karamelový cheesecake

Publikované dňa 8. marca 2021

Čo potrebujeme:

  • 268 g Rodinné Sedita Club karamelové
  • 500 g tvaroh jemný
  • 200 g smotana kyslá
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 PL roztopené maslo
  • 2 PL zlatý klas
  • 3 PL lyžice cukor kryštálový
  • Vanilková esencia
  • Kôra z citróna
  • 1 Karamelové salko
  • 150 ml Smotana na šľahanie

Postup:

  1. 250 g sušienok Rodinné Club karamelové si rozdrvíme na konzistenciu strúhanky, ideálne elektrickým mixérom.
  2. Keď máme sušienky rozdrvené, roztopíme si maslo a pridáme ho k sušienkam. Poriadne premiešame.
  3. Tortovú formu s priemerom 24 cm si vyložíme s papierom na pečenie.
  4. Na dno formy dáme zmes sušienok apomocou lyžičky utľapkáme. Trošku zmesi dáme aj na okraje.
  5. Sušienkový korpus dáme zapiecť do rúry na 10min pri 180°C.
  6. Korpus následne necháme vychladnúť.
  7. Tvaroch si dáme do väčšej misky trošku premiešame.
  8. Do tvarohovej zmesi pridáme kyslú smotanu, vajce, cukor, vanilkový cukor, zlatý klas, esenciu a citrónovú kôru.
  9. Všetko spolu zľahka premiešame.
  10. Krémovú hmotu vylejeme na sušienkový korpus.
  11. Pečieme pri 150 °C cca 40min (riaďte sa svojou rúrou).
  12. Po upečení môže byť zmes jemne tekutá, je potrebné aby cheesecake vychladol. Ideálne cez noc.
  13. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. My sme použili karamelové salko, zvyšok sušienok a šľahačku.

 

Pozrite si aj ďalšie inšpiratívne recepty  od Sedity.