Milová bábovka
Čo potrebujeme:
- 250 g masla
- 250 g práškového cukru
- 6 vajec
- 2 oblátky Mila
- 450 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 400 ml mlieka
Postup:
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami do peny. Následne do peny vmiešame ušlahaný sneh z bielkov, pridáme nastrúhané oblátky Mila a nakoniec striedavo vmiešame polohrubú múku s kypriacim práškom do pečiva a mlieko.
Upečieme vo vymastenej a vysypanej bábovkovej forme na 180 °C. Doba pečenia 40 min.
Mila guľky
Čo potrebujeme:
- 1 salko
- 175 g masla
- Mila oblátky
- mandle
- kokos alebo oriešky
Postup:
Uvaríme Salko a necháme vychladnúť. Následne vmiešame maslo a do tejto zmesi roztlačíme potrebné množstvo oblátok Mila – tak, aby sa dali tvarovať guličky. Pripravíme si mandle, ktoré vkladáme do stredu guličky. Guličky na záver obalíme v kokose alebo v orieškoch.
Mila veterníky
Čo potrebujeme:
Odpaľované cesto:
- 150 g Hery
- 170 g polohrubej múky
- 300 ml vody
- 4 vajcia
- štipka soli
Plnka:
- 7 oblátok Mila
- 100 g práškového cukru
- 250 ml mlieka
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 1 Zlatý klas
Postup:
Veterníky
Do hrnca dáme vodu, pridáme Heru a štipku soli. Do vriacej zmesi dáme múku a uvaríme hustú kašu, ktorú sa nelepí na steny. Kašu necháme vychladnúť a potom do nej vmiešame 4 celé vajíčka. Vymastíme plech, zmesou naplníme ozdobné vrecko a na plech vytlíčame veterníky. Pečieme asi 35 min. pri teplote 180 °C. Kým veterníky vychladnú, pripravíme si plnku.
Plnka
Polovicu cukru dáme do suchého hrnca a uvaríme karamel. Potom pomaly prilievame polovicu mlieka. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlatý klas a podrvené oblátky Mila. Do karamelového mlieka pridáme zvyšný cukor, dva žĺtky, vanilkový cukor a uvaríme puding. Z bielkov vyšľaháme sneh a primiešame ho do vychladnutého pudingu. Potom vyšľaháme dve šľahačky so stužovačom, pridáme dve lyžice práškového cukru a došľaháme.
Veterníky pozdĺžne rozkrojíme a naplníme pudingom a šľahačkou.