Banánová nepečená strieška

Čo potrebujeme:

  • PUDING:
  • 50g kryštálový cukor
  • 60g kukuričný škrob zlatý klas
  • 500 ml mlieko
  • 400g maslo
  • 2 banány
  • POLEVA:
  • 100g mliečna čokoláda
  • 10 ml olej slnečnicový
  • POSYP:
  • Rodinné Srdiečka kakaovo-kokosové

Postup:

Zlatý klas a škrob rozmiešame v troške mlieka, aby sme sa zbavili hrudiek. Prilejeme zvyšné mlieko a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prikryjeme ho fóliou a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí ho rozšľaháme do hladka. Maslo vyšľaháme do nadýchanej peny a postupne pridávame puding. Rodinné Polomáčané sušienky rozložíme na alobal 6*6 sušienok čokoládovou stranou dole. Potrieme ich krémom až ku okrajom. Do stredu položíme ošúpané banány a striešku pomocou alobalu opatrne zavrieme. Dezert necháme v chladničke zmäknúť do druhého dňa. Pred podávaním pripravíme čokoládovú polevu tak, že nalámanú čokoládu roztopíme s olejom vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke. Rozmiešame do hladka a polejeme striešku odbalenú z alobalu. Ešte kým poleva stuhne ju posypeme rozdrvenými Srdiečkami Rodinné, ktoré dezertu dodajú chrumkavosť. Striešku dáme opäť nachvíľu stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!

Autorka receptu: Veronika Bušová  (@veronikabusova)