
Banánová nepečená strieška
Čo potrebujeme:
- PUDING:
- 50g kryštálový cukor
- 60g kukuričný škrob zlatý klas
- 500 ml mlieko
- 400g maslo
- 2 banány
- POLEVA:
- 100g mliečna čokoláda
- 10 ml olej slnečnicový
- POSYP:
- Rodinné Srdiečka kakaovo-kokosové
Postup:
Zlatý klas a škrob rozmiešame v troške mlieka, aby sme sa zbavili hrudiek. Prilejeme zvyšné mlieko a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prikryjeme ho fóliou a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí ho rozšľaháme do hladka. Maslo vyšľaháme do nadýchanej peny a postupne pridávame puding. Rodinné Polomáčané sušienky rozložíme na alobal 6*6 sušienok čokoládovou stranou dole. Potrieme ich krémom až ku okrajom. Do stredu položíme ošúpané banány a striešku pomocou alobalu opatrne zavrieme. Dezert necháme v chladničke zmäknúť do druhého dňa. Pred podávaním pripravíme čokoládovú polevu tak, že nalámanú čokoládu roztopíme s olejom vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke. Rozmiešame do hladka a polejeme striešku odbalenú z alobalu. Ešte kým poleva stuhne ju posypeme rozdrvenými Srdiečkami Rodinné, ktoré dezertu dodajú chrumkavosť. Striešku dáme opäť nachvíľu stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!
Autorka receptu: Veronika Bušová (@veronikabusova)