Skip to content
Sedita citrónový cheescake
Autor receptu: Lenka O. / Štrba

Sedita citrónový cheescake

Čo potrebujeme:

2 balenia Rodinné oblátky citrónové
50g maslo
3 vajcia
60g kryštálový cukor
250g mascarpone
250g jemný tvaroh
125g vanilkový jogurt
1 vanilkový cukor
1 citrón
Biela čokoláda na polevu
Citrón, čokoládové tyčinky na ozdobenie

Postup receptu:

Rodinné citrónové pomelieme najemno, potom zmiešame s roztopeným maslom. Zmes dáme do tortovej formy priemeru 24cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C 10min.
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávane a jemne primiešavanie mascarpone, tvaroh, jogurt a vanilkový cukor. Do zmesi pridáme šťavu a postrúhanú kôru z citróna. Následne zmes navrstvíme na predpečeny korpus v tortovej forme. Všetko spolu pečieme 40min. pri teplote 160°. Do rúry pridame plech s vodou.
Keď je cheescake upečený nožom ho oddelíme od okraja tortovej formy a necháme ho v pootvorenej rúre 1-2hod. Na vychladnutý cheescake dáme čokoládové polevu a koláč ozdobíme podľa fantázie.
Dobrú chut.

Karamelové kocky zo špajze
Autor receptu: Vladimíra S. / Humenné

Karamelové kocky zo špajze

Čo potrebujeme:

200 g Rodinné Venčeky vanilkové
125 g Maslo
200 g Cukor kryštálový
180 ml Smotana na šľahanie 33 %
2x Štipka soli
200 g Vlašské orechy
150 g Čokoláda na varenia

Postup receptu:

Venčeky rodinné si rozmixujeme na jemnú strúhanku a zmiešame s roztopeným maslom. Vystelieme si malý štvorcový plech s papierom na pečenie. Sušienkovú hmotu vysypeme na papier a utľapkáme lyžicou. Vlašské orechy si opražíme na panvici a ešte teplé šúchame v utierke aby sa zbavili šupky. Orechy trochu posekáme na menšie časti a vysypeme rovnomerne na sušienkové cesto. Následne si pripravíme slaný karamel. Cukor rozpustíme v hrnci za stáleho miešania pridáme smotanu na šľahanie 33% a štipku soli. Horúcu hmotu vylejeme na vlašské orechy. Posledným krokom je rovnomerne rozsypať rozdrvenú čokoládu na varenie. Takto nachystanú orechovú pochúťku dáme zapiecť na cca 30 minút pri 180 °C do rúry. Po vychladnutí nakrájame a môžeme podávať.

Pistáciové pohladenie
Autor receptu: Dominika N. / Bernolákovo

Pistáciové pohladenie

Čo potrebujeme:

Rodinné sušienky Club maslové

Pistáciová pena
20 g pistáciovej pasty
60 g bielej čokolády
80 g smotany na šľahanie
1 plátok želatíny
150 g vyšľahanej smotany
10 g kakaového masla
Štipka soli

Karamel
100 g kryštálového cukru
35 g masla (izbovej teploty)
80 ml šľahačkovej smotany (33 %)
Soľ podľa chuti

Postup receptu:

Pistáciová pena:

1 plátok želatíny dáme do studenej vody zmäknúť. Necháme ho tam cca 10 min. Smotanu, pistáciovú pastu, bielu čokoládu a soľ, kakaové maslo dáme do hrnca, zahrejeme na cca 50 °C. Pridáme vyžmýkanú želatínu a necháme vychladiť na cca 30 °C. Na viackrát pridáme vyšľahanú šľahačku. Naplníme do polovice formy a pridáme lyžičku karamelu a dolejeme zvyškom peny.

Karamel:
Roztopíme si cukor v hrnci. Po častiach pridáme maslo izbovej teploty. Keď sa maslo spojí s cukrom, po častiach pridáme šľahačku (opatrne: môže prskať).
Pistáciovú penu pred mrazením uzavrieme maslovou sušienkou Rodinné od Sedity. Taktiež ako dekoráciu použijeme na každý dezert maslovú sušienku.
Zdobenie:
Dezert na noc zamrazíme vo forme a pred podávaním ho polejeme vytemperovanou čokoládou alebo nanesieme velvet efekt. Ozdobíme jedlými kvetmi.

Banánovo-karamelové nepečené guličky
Autor receptu: Katarina P. / Michalovce

Banánovo-karamelové nepečené guličky

Čo potrebujeme:

✔️2 ks banány
✔️1 pl arašidové maslo
✔️150 g Rodinné Club karamelové

✔️100 g tmavá čokoláda
✔️Pár kvapiek oleja

Postup receptu:

Banány rozmixujeme a pridáme arašidové maslo.
Sušienky zomelieme v sekáčiku a spojíme z rozmixovanými banánmi. Formujeme guľky, ktoré ukladáme na tácku a dáme do chladničky asi na 30 min. Takto na nich poleva potom rýchlejšie stuhne.
Čokoládu roztopíme nad parou, polejeme ňou guličky a ozdobíme rormrvenými sušienkami.

Kokosovo-jahodový tart
Autor receptu: Katarína T. / Zeleneč

Kokosovo-jahodový tart

Čo potrebujeme:

Korpus
200g Rodinné sušienky Club maslové
75g maslo
4 PL kokosu
Krém
Jahodové pyré
270g jahôd
3 plátky želatíny + 4 PL vody pripraviť podľa návodu
2 PL trstinového práškového cukru
250ml šľahačkovej smotany
120g syrového krému
3 PL trstinového práškového cukru
3 PL kokosu
57g kokosové polomáčané sušienky sedita

Postup receptu:

1. Sušienky si rozmixujeme a spojíme s roztopeným maslom a kokosom. Zatlačíme do formy na tart s priemerom 23 cm.
2. Jahody podusíme s cukrom a troškou vody. Vymixujeme dohladka. Podľa návodu pripravíme želatínu.
3. V jednej mise spolu vyšľaháme všetky suroviny na krém a pridáme jahodové pyré.
4. Na sušienkový korpus vylejeme trochu jahodového krému, na ktorý pridáme pokrájané kokosové sušienky. Na ne vylejeme zvyšok jahodového krému.
5. Tart dáme schladiť do chladničky a dozdobíme jahodami a kokosovými sušienkami.

Čokoládový tvarohový koláč so sušenými slivkami

Čo potrebujeme:

2 hrnčeky pomletých kakaových venčekov Rodinné
5-6 PL rozpustené maslo
500 g tvaroh jemný
1/2 hrnčeka čokoláda horká
2 zarovnané PL kvalitné holandské kakao
1/2 – 1 hrnček cukor práškový
1/2 hrnčeka smotana kyslá
1 hrnček sušené slivky bez kôstok
3 ks vajcia

Postup receptu:

hrnček = 2,5 dl. Z pomletých keksov a masla vypracujeme „cesto“. Nebude úplne lepkavé, ale keď ho stlačíme v ruke, bude držať pokope. Ja som použila skoro celé 2 balenia venčekov a asi polovicu malého masla (teda nejakých 60 – 70g).
Tortovú formu s odopínacím krajom s priemerom 23cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Keksový základ poriadne natlačíme na dno formy. V rúre vyhriatej na 150 stupňov (teplovzdušná) – 160 stupňov (elektrická) ho predpekáme 10 minút. Predpečené vyberieme z rúry,necháme bokom chladnúť a teplotu v rúre zvýšime na 160-170 (teplovzd.) – 180 (elektrická).
Sušené slivky na chvíľu namočíme do teplej vody, hlavne keď sú tvrdšie, keď sú mäkké a „mäsité“,netreba. Rozmixujeme ich s vajíčkami.
Na plnku si dobre vyšľaháme tvaroh, smotanu, roztopenú vychladnutú (max. vlažnú) čokoládu, kakao a cukor. S cukrom opatrne, slivky sú tiež dosť sladké. Do vyšľahanej hmoty pridáme slivky s vajíčkami a vyšľaháme do peny.
Čokoládovú hmotu dáme na predpečený vychladnutý keksový základ a pri teplote 170-180 stupňov pečieme 40-60 min. záleží od rúry. Hlavne treba odsledovať,aby sa nepiekol priliš rýchlo a hotový je vtedy, keď je povrch pevný. Keď s koláčom zatrasiete, bude sa vám zdať, že je ešte trochu surový, bude trošku trasľavý,ale on dôjde. Pokiaľ by sa piekol príliš rýchlo, treba stiahnuť teplotu, príp. ho zakryť papierom na pečenie, keby ho chytalo zhora, no min. 35min. mu na pečenie určite treba.
Vypneme rúru a pootvoríme dvierka, necháme takto asi 20 min. Pri izbovej teplote ho necháme vo forme chladnúť asi 1 hod., potom prejdeme nožom okraje, aby sa odlepili a necháme úplne vychladnúť. Zo studeného odoberieme okraj formy.

Oblátkové grilážky
Autor receptu: Veronika M. / Nitra

Oblátkové grilážky

Čo potrebujeme:

3 balíčky oblátok Rodinné – kokosové
2 vajcia
120 g kryštálový cukor
120 g maslo
2 polievkové lyžice kakaa
1 balíček bielych burizónov

Postup receptu:

1. vajcia, cukor, maslo, kakao spolu miešame vareškou nad parou do zahustnutia
2. necháme trochu vychladnúť a do masy vysypeme celý balíček bielych burizónov.
3. na plech si vyložíme rodinné oblátky a na ne natierame burizónový krém.
4. Na vrch dáme tak isto oblátky a zaťažíme

… Je to rýchly a doslova luxusný zákusok, u nás veľmi obľúbený….

Karamelové cupcakes
Autor receptu: Radka Á. / Lučenec

Karamelové cupcakes

Čo potrebujeme:

Muffiny:
•120g celozrnná špaldová múka
•50g erythritol (alebo iné sladidlo)
•1 čl kypriaci prášok
•1 čl škorica
•1 popučený banán
•1 vajce
•100ml mlieko
•20ml kokosový olej
Krém:
• 250g odtučnený tvaroh
• 200g cream spread light
•2lyžice karamelovej nátierky
•10 podrvených sušienok
Rodinné Club maslové

Postup receptu:

Muffiny: Najskôr zmiešame suché ingrediencie, potom pridáme mokré a dáme do silikonových foriem na muffiny (10ks) piecť do rúry na 180stup cca 15-20min

Na vychladnuté muffiny si nanesieme krém, ktorý si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií Zmes môžeme podľa chuti ešte dosladiť. Cupcakes si ozdobíme ešte ďalšími podrvenými sušienkami a dáme do chladničky 😊

Nepečené košíčky s dvoma druhmi krému
Autor receptu: Nikoleta I. / Nitrica

Nepečené košíčky s dvoma druhmi krému

Čo potrebujeme:

Košíčky:
100g Rodinné Venčeky vanilkové
100g Rodinné oblátky citrónové
100g mleté vlašské orechy
50g sušené marhule
50g sušené brusnice
25g maslo

Čučoriedkový krém:
100g jemný tvaroh
100g mrazené čučoriedky
1PL zlatý klas
Čučoriedkové flavdrops a prášok z lyofilizovaných čučoriedok (netreba, stačí nahradiť sladidlom)

Čokoládový krém:
100g jemný tvaroh
1ks banán
50g marhuľový džem
10g kakao
25g čokoláda

Postup receptu:

Príprava čučoriedkového krému:
Čučoriedky rozmixujeme a dáme do hrnca, pridáme zlatý klas, ktorý sme rozmiešali v troche vody. Zmes varíme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa a chvíľku necháme vychladnúť. Tvaroh zmiešame s čučoriedkovým práškom (alebo sladidlom) a následne vmiešame do čučoriedkovej zmesi. Odložíme do chladničky.

Príprava čokoládového krému:
Banán rozmixujeme a čokoládu roztopíme. Následne všetky ingrediencie na krém spolu zmiešame. Tiež odložíme do chladničky.

Marhule nakrájame na menšie kúsky a spolu s brusnicami ich zalejeme vriacou vodou. Necháme postáť aspoň 15 minút. Venčeky a oblátky rozmixujeme. Následne rozmixujeme marhule aj brusnice (bez vody). Pridáme k nim maslo izbovej teploty, rozmixované sušienky a orechy. Všetko spolu premixujeme, prípadne rukami vypracujeme jednotnú hmotu. Pripravíme si silikónové formičky na muffiny. Odoberieme časť hmoty a natlačíme na dno a okraje formičky – vytvoríme košíček. Takto postupujeme s celou hmotou. Vyšlo mi 12 kusov.
Následne košíčky naplníme pripraveným krémom. 6 čučoriedkových a 6 čokoládových. Vrch môžeme ľubovoľne dozdobiť. Pripravené košíčky odložíme na jednu až dve hodiny do mrazničky. Následne ich môžeme oddeliť od silikónovej formy. Skladujeme v chladničke.
*Košíčky je možné naplniť čímkoľvek podľa chuti. Môžete použiť tvaroh, jogurt, puding, rôzne ovocie, či čokoládovú ganache…

Nadýchané srdiečka
Autor receptu: Mária O. / Belá nad Cirochou

Nadýchané srdiečka

Čo potrebujeme:

Krém:
200g ricotta
200g jemný odtučnený tvaroh
3ks vanilkový cukor
1 balenie Rodinné srdiečka kakao

Cesto:
2PL olej
2PL voda
3 vajíčka
4PL kryštálový cukor
3PL polohrubá múka
1ks kypriaci prášok

Poleva:
30g maslo
40g čokoláda na varenie

Postup receptu:

Pripravíme si suroviny na cesto. Vajíčka si rozdelíme, do jednej misky bielka a do druhej žĺtka. Následne si žĺtka vyšľaháme s kryštálovým cukrom a samostatne vyšľaháme bielka. K vyšľahaným žĺtkam pridáme múku, olej, vodu a kypriaci prášok. Zmiešame a pridáme k tomu bielka. Cesto vylejeme na mastný papier a pečieme cca 15 minút na 170°C. Po upečení a vychladnutí si pomocou formičky vykrojíme srdiečka. Krém si pripravíme jednoducho, ricottu, jemný tvaroh a vanilkový cukor vymiešame do hladkého krému. Následne si do krému zamiešame na väčšie kúsky rozdrvené sušienky Srdiečka Rodinné. Už len plníme vykrojené srdiečka krémom. Vrch srdiečka polejeme rozpustenou čokoládou s maslom. Prajem dobrú chuť.

Kakaovo - kokosový cheesecake s jahodami
Autor receptu: Diana H. / Košická Belá

Kakaovo - kokosový cheesecake s jahodami

Čo potrebujeme:

Suroviny na korpus:
Korpus
100g Rodinné srdiečka kakao – kokos
40g masla

Suroviny na plnku:
250g mascarpone
180ml kyslej smotany
1 vajce
3 PL kokosového cukru
1 PL hladkej špaldovej múky

Ganache
hrsť mliečnej belgickej čokolády
3-4 PL mlieka

Nepovinné:
Jahody a keksíky na dozdobenie

Postup receptu:

Sušienky si rozmixujeme na prach, do ktorého primiešame maslo. Pripravíme si formu s priemerom 18cm, vytvarujeme korpus z pripravej zmesi a hmotu si predpečieme na 10minút pri teplote 180 stupňov.
Pustíme sa do plnky. Pomocou kuchynského robota si vyšľaháme mascarpone a kyslú smotanu. Zľahla primiešame cukor a vajce. Nakoniec pridáme preosiatu múku. Plnku si vylejeme na predpečený korpus, spolu pečieme cheesecake pri teplote 150 stupňov na 50minút. Po upečení necháme koláč v rúre cca 1-2h. Na druhý deň koláč prelejeme s čokoládovou polevou a posypeme sušienkami. Dozdobíme jahodami. Dobrú chuť.

Kakaovo-kokosové srdiečka
Autor receptu: Lucia H. / Biely Kostol

Kakaovo-kokosové srdiečka

Čo potrebujeme:

Korpus:
2 vajcia
60g kryštálového cukru
50g hladkej múky
1 PL kakaa
2 PL oleja
Krém:
100g Rodinné srdiečka kakao-kokos
50g cukor
50g masla
0,5 dcl kávy
Poleva:
čokoláda
smotana na šľahanie

Postup receptu:

Korpus:
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku, olej a kakao. Zľahka vmiešame sneh z bielok. Pečieme cca 20 minút pri 160 stupňoch. Z upečeného a vychladnutého korpusu vykrojíme srdiečka.
Krém:
Vyšľaháme maslo s cukrom. Rodinné srdiečka kakao-kokos rozmixujeme, pridáme do masla s cukrom, prilejeme vychladnutú kávu a spojíme do krému. Krémom plníme vykrojené srdiečka.
Poleva:
Zohriatu smotanu zmiešame v pomere 1:1 s čokoládou. Zalejeme hotové srdiečka. Môžme dozdobiť zvyšným krémom.

Veľkonočné karamelové vtáčie hniezda
Autor receptu: Edita Š. / Žilina

Veľkonočné karamelové vtáčie hniezda

Čo potrebujeme:

3 balenia sušienky Rodinné Club karamelové
200 g fondán biely s vanilkovou príchuťou
200 g čokoláda horká 85 %
džem ríbezľový domáci
farba potravinárska gélová (žltá, ružová)

Postup receptu:

Fondán ručne premiesime. Rozdelíme na dve časti, jednu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme bokom.

Druhú časť rozdelíme na tri diely, pričom dva zafarbíme a tretí ponecháme biely. Z fondánovej hmoty vyformujeme malé veľkonočné vajíčka, každé o hmotnosti cca 1,5 g. Uložíme ich na tácku a pri izbovej teplote necháme sušiť.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Pomocou lyžice nanesieme na papier na pečenie rôzne nepravidelné tvary a odložíme aspoň na pol hodiny do mrazničky.

Odloženú časť fondánu vyberieme z fólie, rozvaľkáme na plát o hrúbke cca 2 mm a okrúhlou formičkou o priemere Rodinných sušienok vykrojíme kruhy. Fondánové kolieska vkladáme medzi dve Rodinné sušienky natreté v mieste spoja tenkou vrstvou ríbezľového džemu.

Stuhnutú čokoládu z papiera na pečenie odlúpime a nalámeme na menšie kúsky. Povrch naplnených Rodinných sušienok pokvapkáme rozpustenou čokoládou, z nalámaných čokoládových úlomkov vytvarujeme hniezda a do stredu každého uložíme fondánové vajíčka.

Hotové veľkonočné koláčiky z Rodinných sušienok necháme odležať v chlade a môžeme podávať.
Dobrú chuť!

Rodinná palacinková torta
Autor receptu: Ján S. / Vranov nad Topľou

Rodinná palacinková torta

Čo potrebujeme:

Cesto:
5 vajec
1 liter mlieka
500 gramov hladkej múky
štipka soli

Plnka:
450 gramov Rodinné venčeky kakaové
100 gramov práškového cukru
150 mililitrov mlieka
130 gramov masla
1 čajová lyžička mletej škorice

Postup receptu:

Do mixéra pridáme Rodinné kakaové venčeky, rozpustené maslo, mlieko, práškový cukor, škoricu a rozmixujeme na jemnú plnku. Plnku dáme do chladničky na niekoľko hodín. Z mlieka, vajec, múky a štipky soli urobíme riedke cesto a upečieme z neho palacinky. Vychladnutú palacinku natrieme plnkou a prikryjeme ďalšou palacinkou a takto pokračujeme ďalej. Posledná vrstva je palacinka. Posypeme práškovým cukrom dozdobíme a nakrájame.

Domáca Zmrzlinová roláda s orieškovými oblátkami a drobným ovocím

Čo potrebujeme:

1 Balenie Rodinné oblátky orieškové
3 x 250 ml smotany na šľahanie
3 PL práškového cukru
1 PL vanilkového extraktu
1 x balenie Smeta fix
Drobné ovocie: maliny, ríbezle, čučoriedky
Biela čokoláda
Lístky mäty

Formu srnčí chrbát ( alebo iná oválna forma)
Potravinárska fólia

Postup receptu:

Smotanu vyšľaháme spolu s práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a balením Smekta fix do hustého krému.
Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme roztlačené maliny a rozmiešame, tak by vznikol pekný ružový krém.
Srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou (aby sa nám potom neskôr ľahšie vyklápala)
Striedavo napĺňame formu vanilkovým a malinovým krémom. Keď je forma naplnená po okraj, môžeme ešte pridať celé maliny a ostatné ovocie do zmrzliny, tak aby sme ho zatlačili až do vnútra formy. Povrch uhladíme. Nakoniec poukladáme orieškové Sedita oblátky tak, aby sme zaplnili celý povrch rovnomerne. Ak nám nevychádza celá oblátka, stačí ju prekrojiť a doložiť len časť oblátky. Necháme v mrazničke stuhnúť minimálne 3 hodiny, najlepšie však do druhého dňa.

Po vyklopení rolády môžeme ešte dozdobiť roztopenou bielou čokoládou a drobným ovocím.

Prajem dobrú chuť 🙂

Polomáčané kokosové hniezda
Autor receptu: Jana F. / Zálesie

Polomáčané kokosové hniezda

Čo potrebujeme:

100g Rodinné kokosové polomáčané sušienky
100g ovsených vločiek
50g kokosu
50g masla
50g práškového cukru
2 vajcia
6g prášku do pečiva
1 banán
1 balenie kandizovaných čerešní

Poleva:
70g mliečnej čokolády
Kokos strúhaný

Postup receptu:

Na rozpálenom masle opražíme ovsenné vločky. Necháme vychladnúť.
Rodinné kokosové polomáčané sušienky rozmixujeme.
V miske rozpučíme banán, pridáme vajíčka, práškový cukor, kokos, opražené ovsenné vločky, rozmixované Rodinné kokosové polomáčané sušienky a prášok do pečiva.
Vypracujeme tuhé cesto. Z cesta vyformujeme cca 15 guličiek. Každú vytvarujeme do „hniezda „. Do vzniknutej jamky vložíme kandizovanú čerešňu.
Hniezda ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme približne 20 minút na 180 stupňov celzia.
Hotové hniezda necháme vychladnúť. Vychladnuté namáčame do polovice do rozpustenej čokolády a hneď obalíme v strúhanom kokose. Necháme zaschnúť a servírujeme.

Citrónové rezy so smotanovým krémom
Autor receptu: Emília M. / Čavoj

Citrónové rezy so smotanovým krémom

Čo potrebujeme:

2 balenia Rodinné oblátky citrónové
250 ml šľahačkovej smotany
250 g mascarpone
1 PL trstinového cukru
štipka pomletej citrónovej kôry

Na ozdobenie:
kvietky sedmikrások a lupienky púpavy

Postup receptu:

Šľahačku, mascarpone, cukor a citrónovú kôru vyšľaháme do hustého krému.
Citrónové oblátky poukladáme do radu presne tak ako sú aj v balení, ale len jednu vrstvu (najlepšie na podnos, kde sa to bude aj servírovať). Potom cukrárskou špičkou a vreckom nanášame krém rovnomerne na celú plochu. Na krém navrstvíme ďalšie oblátky. Takto pokračujeme do požadovanej výšky dezertu. Ukončíme to vrstvou krému, ktorú dozdobíme podľa predstavy. Ja som použila jarné kvietky.
Nakoniec dáme do chladničky odstáť minimálne do druhého dňa, aby rezy pekne zmäkli. Môžeme to potom krájať presne podľa šírky malých rezov, buď jeden kúsok alebo aj 2 :-).

Prajem dobrú chuť.

1