Skip to content

Pomôžte nám
dokončiť
zápisník receptov

Vaše recepty

Rodinná banánová strieška
Autor receptu: Andrea F. / Valaská

Rodinná banánová strieška

Čo potrebujeme:

1 balenie Rodinné polomáčané sušienky kokosové
0,5 balenia jahodového pudingu
200 ml mlieka
3 PL kryštálového cukru
150 g masla
1 banán

Postup receptu:

Uvaríme jahodový puding – postačí nám polovica balenia. Obsah vrecka rozmiešame v troche mlieka. Zvyšné mlieko spolu s cukrom privedieme do varu. Pridáme rozmiešaný puding a varíme aspoň minútu. Necháme vychladnúť.

Vychladnutý puding rozmixujeme spolu s maslom. Podľa chuti pridáme cukor.

Na papier na pečenie poukladáme vedľa seba do troch radov polomáčané sušienky čokoládovou stranou nadol. Krém natierame po strane, kde nie je čokoláda, aby mohli sušienky od krému omäknúť. Ošúpaný banán uložíme doprostred a bočné strany pomocou papiera na pečenie preklopíme na banán, aby vytvorili tvar striešky. Zvyšnou plnkou za pomoci zdobiacej špičky vyplníme medzery medzi sušienkami.

Zmäknutý koláčik podávame najlepšie nasledujúci deň, aby sa ľahko krájal.

Želám Vám dobrú chuť!

Cheesecake
Autor receptu: Céline S. / Nové Zámky

Cheesecake

Čo potrebujeme:

▫️𝐾𝑜𝑟𝑝𝑢𝑠:
🍓200g maslových sušienok (sedita)
🍓60g masla izbovej teploty
▫️𝐾𝑟𝑒́𝑚:
🍓550g odtučneného jemného tvarohu
🍓1 salko light
🍓2 vajíčka
🍓2ČL vanilkového extraktu
▫️𝑃𝑜𝑙𝑒𝑣𝑎:
🍓200g jahôd (mrazených)
🍓1ČL škrobu

Postup receptu:

🍓sušienky rozdrvíme s mixérom a pridáme k nim maslo, cesto si dáme do formy rozložíme ho aby sa nám dobre spojilo a spodok popicháme s vidličkou dáme ho piecť do vyhriatej rúry na 180’ pečieme 8min
🍓zatiaľ si spravíme krém, dáme do misky tvaroh,vajíčka,salko,vanilkový extrakt a zmiešame s mixérom
🍓korpus necháme troška vychladnúť až potom nalejeme krém a pečieme v rozohriatej rúre na 170’ 40min
🍓mrazené jahody povaríme a na zahustenie pridáme 1ČL škrobu, vychladnutý cheescake polejeme a dozdobíme podľa seba🙂(ja som dala mandle)

Karamelové cupcaky
Autor receptu: Dominika N. / Bernolákovo

Karamelové cupcaky

Čo potrebujeme:

Cca 12 ks cupcakov veľkosti 7 cm
Piškóta s karamelovými sušienkami:
200 g hladkej múky
800 g masla
1 práškový cukor s vínnym kameňom
100 ml plnotučného mlieka
3 vajcia veľkosti M
100 g práškového trstinového cukru
1/2 balenia Rodinné sušienky Club karamelové

Slaný karamel:
200 g kryštálového cukru
80 g masla
140 ml šľahačky 33 %
1 ČL soli

Krém:
250 g mascarpone
125 g cream cheese (Philadelphia)
150 ml šľahačky 33 %
1 kopcovitá PL vychladeného karamelu
40 g práškového cukru (podľa chuti)

Postup receptu:

Všetky prísady necháme odstáť na izbovú teplotu (cca 30 minút), aby sa nám nezrazili. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do bielej hmoty. Postupne pridávame po jednom vajíčku. Do vaječnej zmesi pridáme múku, vínny kameň a nakoniec za stáleho miešania pomaly prilievame mlieko. Pridáme pol balenia namrvené karamelové sušienky Club (môžu byť aj na väčšie kúsky). Do papierových košíkov dáme piškótové cesto do trištvrte a aby nám držali tvar košíky, dáme ich do plechu na muffiny – vtedy budú pekne a rovné. Dáme piecť na cca 40 minút na 150 °C. Po vychladnutí cupcakeov do každého vyrežeme dierku, ideálne odkôstkovačom jabĺk a naplníme vychladnutým slaným karamelom.
Postup prípravy slaného karamelu: Cukor necháme za stáleho miešania rozpustiť a postupne pridávame maslo izbovej teploty. Keď sa celkom spojí, začneme postupne prilievať šľahačku, pričom neprestávame miešať. Povaríme ešte cca minútu, pridáme soľ a necháme úplne vychladiť. Následne ho môžeme odložiť do chladničky.
Príprava krému: mascarpone, cream cheese, šľahačku, karamel a cukor vyšľaháme do hustej peny. Vložíme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme ním cupcaky. Dozdobíme ich karamelovými Club sušienkami.
Dobrú chuť 😊

Čoko-malinový koláč zo sušienok
Autor receptu: Katarina P. / Michalovce

Čoko-malinový koláč zo sušienok

Čo potrebujeme:

300g Rodinné sušienky Club maslové ( zomelieme v sekáčiku)
300g Rodinné sušienky Club maslové – polámané na kúsky
100 g kryštálový cukor
400 g maliny (čerstvé alebo mrazené)
100 g čokoláda na varenie
700 ml kyslá smotana

Ganache:
100 g čokoláda na varenie
100 ml smotana na šľahanie

Postup receptu:

Do väčšej misky dáme zomleté aj polámané maslové sušienky a pridáme cukor. Lyžicou premiešame a postupne pridávame kyslú smotanu. Všetko dobre zmiešame, hmotu rozdelíme na 2 rovnaké polovice a dáme do oddelených misiek.
K jednej časti primiešame maliny a k druhej čokoládu, ktorú sme roztopili nad parou.
Pripravíme si formu na srnčí chrbát, alebo formu na chlebík a dáme do nej potravinovú fóliu. Ak máte menšiu formu na srnčí chrbát, hmota vám vystačí na 2 koláčiky.
Najprv dáme do formy malinovú časť a uhladíme lyžicou. Na ňu nanesieme čokoládovú, opäť uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky na 2 hodiny. Po odstátí vyklopíme, stiahneme fóliu a polejeme s ganache. Vrátime do chladničky ešte na pár hodín (najlepšie cez noc), aby poleva stuhla a sušienky nám krásne zmäkli.

Triple chocolate tart
Autor receptu: Katarina P. / Michalovce

Triple chocolate tart

Čo potrebujeme:

Korpus:
250 g Rodinné sušienky Club maslové
100 g mleté pražené lieskovce
1 pl práškový cukor
2 pl kakao
125 g maslo
100 ml mlieko

Ganache:
180 g biela čokoláda
80 ml šľahačková smotana

180 g mliečna čokoláda
80 ml šľahačková smotana

150 g tmavá čokoláda
150 ml šľahačková smotana
30 g maslo

Lieskovce na ozdobu

Postup receptu:

Do väčšej misky dáme mleté lieskovce, zomleté maslové sušienky, práškový cukor, kakao, mlieko a roztopené maslo. Dobre zmiešame a hmotu rovnomerne natlačíme do formy na tart (26 cm) a dáme do chladničky.

Ganache robíme vo všetkých troch prípadoch rovnako. Na miernom ohni zohrejeme smotanu a necháme v nej rozpustiť čokoládu.
Najprv nalejeme na korpus biely ganache a necháme chvíľu stuhnúť . Na to potom opatrne nalejeme ganache z mliečnej čokolády a nakoniec tmavý, do ktorého sme pridali aj maslo.
Necháme v chlade stuhnúť najlepšie cez noc a ozdobíme lieskovcami.

Nepčený kokosovo-citrónový dezert v pohároch
Autor receptu: Nikoleta I. / Nitrica

Nepčený kokosovo-citrónový dezert v pohároch

Čo potrebujeme:

Na 3 kusy potrebujeme:
6ks Rodinné oblátky kokosové
3ks Rodinné oblátky citrónové + 1ks na ozdobu
200g jemný tvaroh
250g jemný hrudkovitý tvaroh
120g biely jogurt
2PL med
1PL citrónová šťava
1/2čl sušená citrónová kôra
1PL kakao
2PL strúhaný kokos
50g čokoláda
2PL mlieko

Postup receptu:

V miske zmiešame tvarohy, jogurt a med. Krém rozdelíme na 3 časti. Do jednej primiešame citrónovú šťavu a kôru, do druhej kakao a do tretej kokos. Na dno každého pohára rozmrvíme jednu kokosovú oblátku. Nanesieme citrónový krém. Naň rozmrvíme citrónovú oblátku a nanesieme kakaový krém. Opäť rozmrvíme kokosovú oblátku a nanesieme kokosový krém. Polevu pripravíme roztopením čokolády s mliekom v mikrovlnke. Po zohriatí čokoládu premiešame a keď vznikne hladká poleva, nalejeme ju na vrch pohárikov. Nakoniec poháriky ozdobíme, ja som použila citrón, kokosové chipsy, strúhaný kokos, citrónovú oblátku a lístky medovky.

Nepečené košíčky s dvoma druhmi krému
Autor receptu: Nikoleta I. / Nitrica

Nepečené košíčky s dvoma druhmi krému

Čo potrebujeme:

Košíčky:
100g Rodinné Venčeky vanilkové
100g Rodinné oblátky citrónové
100g mleté vlašské orechy
50g sušené marhule
50g sušené brusnice
25g maslo

Čučoriedkový krém:
100g jemný tvaroh
100g mrazené čučoriedky
1PL zlatý klas
Čučoriedkové flavdrops a prášok z lyofilizovaných čučoriedok (netreba, stačí nahradiť sladidlom)

Čokoládový krém:
100g jemný tvaroh
1ks banán
50g marhuľový džem
10g kakao
25g čokoláda

Postup receptu:

Príprava čučoriedkového krému:
Čučoriedky rozmixujeme a dáme do hrnca, pridáme zlatý klas, ktorý sme rozmiešali v troche vody. Zmes varíme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa a chvíľku necháme vychladnúť. Tvaroh zmiešame s čučoriedkovým práškom (alebo sladidlom) a následne vmiešame do čučoriedkovej zmesi. Odložíme do chladničky.

Príprava čokoládového krému:
Banán rozmixujeme a čokoládu roztopíme. Následne všetky ingrediencie na krém spolu zmiešame. Tiež odložíme do chladničky.

Marhule nakrájame na menšie kúsky a spolu s brusnicami ich zalejeme vriacou vodou. Necháme postáť aspoň 15 minút. Venčeky a oblátky rozmixujeme. Následne rozmixujeme marhule aj brusnice (bez vody). Pridáme k nim maslo izbovej teploty, rozmixované sušienky a orechy. Všetko spolu premixujeme, prípadne rukami vypracujeme jednotnú hmotu. Pripravíme si silikónové formičky na muffiny. Odoberieme časť hmoty a natlačíme na dno a okraje formičky – vytvoríme košíček. Takto postupujeme s celou hmotou. Vyšlo mi 12 kusov.
Následne košíčky naplníme pripraveným krémom. 6 čučoriedkových a 6 čokoládových. Vrch môžeme ľubovoľne dozdobiť. Pripravené košíčky odložíme na jednu až dve hodiny do mrazničky. Následne ich môžeme oddeliť od silikónovej formy. Skladujeme v chladničke.
*Košíčky je možné naplniť čímkoľvek podľa chuti. Môžete použiť tvaroh, jogurt, puding, rôzne ovocie, či čokoládovú ganache…

Jahodový cheesecake v pohári
Autor receptu: Michaela K. / Veľký Biel

Jahodový cheesecake v pohári

Čo potrebujeme:

250g čerstvých jahôd
2 PL rozpusteného masla
100g Rodinné sušienky Club karamelové
80g kryštálového cukru
250ml smotany na šľahanie
250g jemného tvarohu
120g kyslej smotany

Postup receptu:

1. Rodinné sušienky CLUB karamelové si rozdrvíme v mixéri na jemný prášok.
2. Do rozdrvených sušienok pridáme rozpustené maslo.
3. V miske si zmiešame tvaroh, kyslú smotanu a kryštálový cukor. V druhej miske si vyšľaháme šľahačkovú smotanu a po vyšľahaní ju opatrne primiešame k tvarohovej zmesi.
4. Jahody si umyjeme a nakrájame.
5. Pripravíme si dezertné poháre a navrstvíme si sušienky, jahody a tvarohovo – šľahačkovú zmes.
6. Pohár môžeme dozdobiť čerstvou mätou a sušienkami. Dezert je nenáročný a rýchly.

Rodinnná vanilková torta
Autor receptu: Jozef G. / Visolaje

Rodinnná vanilková torta

Čo potrebujeme:

KORPUS:

200 g Rodinné sušienky Club maslové
100 g masla

KRÉM:

500 g mascarpone
250 g jemného tvarohu
100 g bielej čokolády
50 g práškového cukru/medu

Postup receptu:

Maslové sušienky rozmixujeme, zmiešame ich rukami so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj cca 2 cm okraje. Pečieme v rúre 10-12 minút pri 180°C, až kým okraje korpusu nie sú zlatohnedé.

Vychladnuté cesto plníme krémom s mascarpone s bielou čokoládou.
Bielu čokoládu najprv vo vodnom kúpeli roztopíme na lesklú tekutú masu. Ostatné suroviny spolu vyšľaháme v kuchynskom robote a nakoniec k nim prilejeme aj roztopenú bielu čokoládu. Hotový krém jednoducho vyklopíme do pripraveného korpusu a navrstvíme.
Nemusíte sa trápiť s uhladzovaním alebo zarovnávaním, čaro tejto tortičky je práve v jej „ocapkanosti“.

Zdobenie:
Použila som čerstvé maliny, ríbezle, a mätu.
Ak by sa vám nedarilo roztopiť bielu čokoládu ani vo vodnom kúpeli úplne dohladka, pridajte kvapku slnečnicového oleja, ten celú masu zjemní a čokoláda zostane úplne hladká a lesklá.

Rodinné kokosové v pistáciovom pudingu
Autor receptu: Edita . / Žilina

Rodinné kokosové v pistáciovom pudingu

Čo potrebujeme:

1/2 balíčka Rodinné oblátky kokosové
1 balíček pistáciového pudingu
250 ml mlieka
1,5 PL kryštálového cukru
30 g horkej čokolády
3 PL sladeného kondenzovaného mlieka
1 PL kakaa
100 g masla
cukrárske zdobenie

Ešte potrebujeme:
2 plastové formičky na puding s uzatvárateľným dnom a vrchnákom

Postup receptu:

Rodinné kokosové oblátky nakrájame na drobné kúsky a odložíme do misky.

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Množstvo mlieka oproti návodu na použitie znížime na polovicu.

Formičky opláchneme studenou vodou a na dno nalejeme časť pudingu. Potom navrstvíme nakrájané oblátky a postup opakujeme až do ich naplnenia. Uzatvoríme a odložíme do chladničky na cca 3 hodiny.

Z masla, kondenzovaného mlieka a kakaa vyšľaháme krém.

Stuhnutý puding uvoľníme z foriem, posypeme strúhanou čokoládou, ozdobíme krémom pomocou zdobiaceho vrecka a posypeme zdobením. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Rodinné poháre
Autor receptu: Viktória G. / Dlhé nad Cirochou

Rodinné poháre

Čo potrebujeme:

1 balenie Rodinné srdiečka citrón – kokos
1 balenie Rodinné srdiečka kakao – kokos
2 vanilkové pudingy
1 liter mlieka
100g rozotierateľného tvarohu
6PL kryštálového cukru

Postup receptu:

Tento recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho naozaj každý. Ako prvé si rozdrvíme sušienky. V jednej miske svetlé a v druhej tmavé. Ďalej si uvaríme vanilkové pudingy, na 1 liter mlieka použijeme 2 pudingy a pridáme 6PL lyžíc cukru. K pudingu pridáme rozotierateľný tvaroh, čím si vytvoríme vanilkový krém. Potom si už len vrstvíme sušienky a puding do pripravených pohárov podľa fantázie. Môžeme si svetlé sušienky zmiešať s tmavými, aby nám krajšie vynikli v pohári. Vrch pohára môžeme ozdobiť srdiečkom.

1