Skip to content

Pomôžte nám
dokončiť
zápisník receptov

Vaše recepty

Polomáčané kokosové hniezda
Autor receptu: Jana F. / Zálesie

Polomáčané kokosové hniezda

Čo potrebujeme:

100g Rodinné kokosové polomáčané sušienky
100g ovsených vločiek
50g kokosu
50g masla
50g práškového cukru
2 vajcia
6g prášku do pečiva
1 banán
1 balenie kandizovaných čerešní

Poleva:
70g mliečnej čokolády
Kokos strúhaný

Postup receptu:

Na rozpálenom masle opražíme ovsenné vločky. Necháme vychladnúť.
Rodinné kokosové polomáčané sušienky rozmixujeme.
V miske rozpučíme banán, pridáme vajíčka, práškový cukor, kokos, opražené ovsenné vločky, rozmixované Rodinné kokosové polomáčané sušienky a prášok do pečiva.
Vypracujeme tuhé cesto. Z cesta vyformujeme cca 15 guličiek. Každú vytvarujeme do „hniezda „. Do vzniknutej jamky vložíme kandizovanú čerešňu.
Hniezda ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme približne 20 minút na 180 stupňov celzia.
Hotové hniezda necháme vychladnúť. Vychladnuté namáčame do polovice do rozpustenej čokolády a hneď obalíme v strúhanom kokose. Necháme zaschnúť a servírujeme.

Citrónové rezy so smotanovým krémom
Autor receptu: Emília M. / Čavoj

Citrónové rezy so smotanovým krémom

Čo potrebujeme:

2 balenia Rodinné oblátky citrónové
250 ml šľahačkovej smotany
250 g mascarpone
1 PL trstinového cukru
štipka pomletej citrónovej kôry

Na ozdobenie:
kvietky sedmikrások a lupienky púpavy

Postup receptu:

Šľahačku, mascarpone, cukor a citrónovú kôru vyšľaháme do hustého krému.
Citrónové oblátky poukladáme do radu presne tak ako sú aj v balení, ale len jednu vrstvu (najlepšie na podnos, kde sa to bude aj servírovať). Potom cukrárskou špičkou a vreckom nanášame krém rovnomerne na celú plochu. Na krém navrstvíme ďalšie oblátky. Takto pokračujeme do požadovanej výšky dezertu. Ukončíme to vrstvou krému, ktorú dozdobíme podľa predstavy. Ja som použila jarné kvietky.
Nakoniec dáme do chladničky odstáť minimálne do druhého dňa, aby rezy pekne zmäkli. Môžeme to potom krájať presne podľa šírky malých rezov, buď jeden kúsok alebo aj 2 :-).

Prajem dobrú chuť.

<12