Milová bábovka

27. januára 2022
icon-red
icon-red

Čo potrebujeme:

  • 250 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 6 vajec
  • 2 oblátky Mila
  • 450 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 400 ml mlieka

Postup:

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami do peny. Následne do peny vmiešame ušlahaný sneh z bielkov, pridáme nastrúhané oblátky Mila a nakoniec striedavo vmiešame polohrubú múku s kypriacim práškom do pečiva a mlieko.
Upečieme vo vymastenej a vysypanej bábovkovej forme na 180 °C. Doba pečenia 40 min.

Mila guľky

Čo potrebujeme:

  • 1 salko
  • 175 g masla
  • Mila oblátky
  • mandle
  • kokos alebo oriešky

Postup:

Uvaríme Salko a necháme vychladnúť. Následne vmiešame maslo a do tejto zmesi roztlačíme potrebné množstvo oblátok Mila – tak, aby sa dali tvarovať guličky. Pripravíme si mandle, ktoré vkladáme do stredu guličky. Guličky na záver obalíme v kokose alebo v orieškoch.

Mila veterníky

Čo potrebujeme:

Odpaľované cesto:

  • 150 g Hery
  • 170 g polohrubej múky
  • 300 ml vody
  • 4 vajcia
  • štipka soli

Plnka:

  • 7 oblátok Mila
  • 100 g práškového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 Zlatý klas

Postup:

Veterníky
Do hrnca dáme vodu, pridáme Heru a štipku soli. Do vriacej zmesi dáme múku a uvaríme hustú kašu, ktorú sa nelepí na steny. Kašu necháme vychladnúť a potom do nej vmiešame 4 celé vajíčka. Vymastíme plech, zmesou naplníme ozdobné vrecko a na plech vytlíčame veterníky. Pečieme asi 35 min. pri teplote 180 °C. Kým veterníky vychladnú, pripravíme si plnku.

Plnka
Polovicu cukru dáme do suchého hrnca a uvaríme karamel. Potom pomaly prilievame polovicu mlieka. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlatý klas a podrvené oblátky Mila. Do karamelového mlieka pridáme zvyšný cukor, dva žĺtky, vanilkový cukor a uvaríme puding. Z bielkov vyšľaháme sneh a primiešame ho do vychladnutého pudingu. Potom vyšľaháme dve šľahačky so stužovačom, pridáme dve lyžice práškového cukru a došľaháme.
Veterníky pozdĺžne rozkrojíme a naplníme pudingom a šľahačkou.

Ďaľšie novinky