Rodinné tortičky
Ingrediencie:
Korpus:
300 g hladkej múky
140 g práškového cukru
1 prášok do pečiva
125 ml kyslej smotany
375 ml mlieka
2 PL kakaa
2 vajcia
Krém:
2 oblátok Rodinné Orieškové
250 g masla
1 kondenzované mlieko (nesladené)
ovocie na ozdobenie
60g. čokolády na varenie
Postup:
Preosiatu múku s práškom do pečiva, cukor, vajcia, kyslú smotanu, mlieko a kakao zmiešame na redšie cesto. Vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme asi 45 min. pri teplote 180°C.
Krém:
Konzervu nesladeného kondenzovaného mlieka dáme variť do vody na dve až tri hodiny. Po vychladnutí otvoríme a vymiešame s maslom a roztopenou čokoládou. Rodinné oblátky nahrubo nastrúhame, pridáme do krému a opatrne premiešame. Krém natrieme na korpus a necháme krátko odstáť.
Krájame na malé tortičky alebo na rezy a nakoniec ozdobíme ovocím.