Silvestrovská šarlotka
Ingrediencie:
Postup:
1. Najprv si pripravíme venčeky na ozdobu. Bielu čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a asi 20 kúskov RODINNÉ Venčeky vanilkové a kakaové do nej spolovice namočíme. Položíme na kuchynskú mriežku a posypeme cukrovými perličkami. Necháme zaschnúť.
2. RODINNÉ Venčeky vanilkové poukladáme na dno tortovej formy a pokvapkáme pomarančovým džúsom.
3. Na krém namočíme želatínu do studenej vody. Mascarpone vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, nízkotučným a aj tučným tvarohom dohladka. Želatínu vymačkáme a ohrejeme na miernom ohni. Pridáme 4 lyžice tvarohového krému, premiešame a zamiešame do zvyšku krému. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka zapracujeme do krému. Ten rozdelíme na polovicu. Do jednej časti zamiešame čokoládové hoblinky a druhú necháme čistú.
4. Krém s čokoládovými hoblinkami nanesieme na Venčeky, obložíme Amarena čerešňami a prikryjeme polovicou krému bez hobliniek. Prikryjeme vrstvou RODINNÉ Venčeky kakaové a postup zopakujeme. Na povrch šarlotky poukladáme RODINNÉ Venčeky vanilkové a dáme na najmenej 4 hodiny, ale najlepšie na celú noc, do chladničky stuhnúť.
5. Pred podávaním ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a po obvode obložíme Venčekmi máčanými v bielej čokoláde, ktoré sme si pripravili v prvom kroku. Povrch torty posypeme strúhanou horkou čokoládou a obložíme Amarena čerešňami.
DOBRÚ CHUŤ!
Celý video recept nájdete TU.