Silvestrovská šarlotka s Venčekmi

Čo potrebujeme:

  • 3 a 1/2 balenia RODINNÉ Venčeky vanilkové
  • 2 a 1/2 balenia RODINNÉ Venčeky kakaové
  • 1 pohár pomarančového džúsu
  • 6 plátkov želatíny
  • 500 g mascarpone
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 500 g plnotučného tvarohu (aspoň 40% tuku)
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice čokoládových hobliniek
  • 1 pohár Amarena čerešní (čerešne v hustom sirupe) alebo čerešňovej marmelády
  • NA OZDOBU:
  • 200 g bielej čokolády
  • 8 ks RODINNÉ Venčeky vanilkové
  • 8 ks RODINNÉ Venčeky kakaové
  • farebné cukrové perličky na ozdobu
  • 25 g strúhanej horkej čokolády na ozdobu
  • 200 ml smotany na šľahanie na ozdobu
  • pár Amarena čerešní (čerešne v hustom sirupe) alebo čerešňovej marmelády

Postup:

1. Najprv si pripravíme venčeky na ozdobu. Bielu čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a asi 20 kúskov RODINNÉ Venčeky  vanilkové a kakaové do nej spolovice namočíme. Položíme na kuchynskú mriežku a posypeme cukrovými perličkami. Necháme zaschnúť.

2. RODINNÉ Venčeky vanilkové poukladáme na dno tortovej formy a pokvapkáme pomarančovým džúsom.

3. Na krém namočíme želatínu do studenej vody. Mascarpone vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, nízkotučným a aj tučným tvarohom dohladka. Želatínu vymačkáme a ohrejeme na miernom ohni. Pridáme 4 lyžice tvarohového krému, premiešame a zamiešame do zvyšku krému. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka zapracujeme do krému. Ten rozdelíme na polovicu. Do jednej časti zamiešame čokoládové hoblinky a druhú necháme čistú.

4. Krém s čokoládovými hoblinkami nanesieme na Venčeky, obložíme Amarena čerešňami a prikryjeme polovicou krému bez hobliniek. Prikryjeme vrstvou RODINNÉ Venčeky kakaové a postup zopakujeme. Na povrch šarlotky poukladáme RODINNÉ Venčeky vanilkové a dáme na najmenej 4 hodiny, ale najlepšie na celú noc, do chladničky stuhnúť.

5. Pred podávaním ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a po obvode obložíme Venčekmi máčanými v bielej čokoláde, ktoré sme si pripravili v prvom kroku. Povrch torty posypeme strúhanou horkou čokoládou a obložíme Amarena čerešňami.

DOBRÚ CHUŤ!

 


Celý video recept nájdete TU.