Mušličky

Čo potrebujeme:

  • 3 oblátky Tatranky máčané lieskovoorieškové
  • 300 g hladkej m.ky
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g Hery
  • 70 g mletých orechov
  • 1 vanilkový cukor
  • 20 g kakaa
  • 2 – 3 PL rumu
  • Krém:
  • 1 vanilkový puding
  • 400 ml mlieka
  • 1 maslo
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 – 2 PL rumu podľa chuti
  • kryštálový cukor podľa chuti

Postup:

Prísady na cesto zmiešame s nastrúhanými oblátkami Tatranky máčané lieskovoorieškové a po vypracované necháme odpočiníť.

Potom plníme formičky v tvare mušle a pečieme 8 – 10 min. pri teplote 180 °C. Vyklopíme, necháme vychladnúť a plníme krémom. Na jednu mušličku potrebujeme dve formičky (jednu naplníme, druhú priklopíme).

Krém

Uvaríme puding, do ktorého sme predtým dali kryštálový aj vanilkový cukor, necháme vychladnúť a doň zašľaháme maslo a rum. Krémom natrieme vnútornú stranu mušle a priklopíme.