Mušličky
Ingrediencie:
3 oblátky Tatranky máčané lieskovoorieškové
300 g hladkej m.ky
100 g práškového cukru
250 g Hery
70 g mletých orechov
1 vanilkový cukor
20 g kakaa
2 – 3 PL rumu
Krém:
1 vanilkový puding
400 ml mlieka
1 maslo
1 vanilkový cukor
1 – 2 PL rumu podľa chuti
kryštálový cukor podľa chuti
Postup:
Prísady na cesto zmiešame s nastrúhanými oblátkami Tatranky máčané lieskovoorieškové a po vypracované necháme odpočiníť.
Potom plníme formičky v tvare mušle a pečieme 8 – 10 min. pri teplote 180 °C. Vyklopíme, necháme vychladnúť a plníme krémom. Na jednu mušličku potrebujeme dve formičky (jednu naplníme, druhú priklopíme).
Krém
Uvaríme puding, do ktorého sme predtým dali kryštálový aj vanilkový cukor, necháme vychladnúť a doň zašľaháme maslo a rum. Krémom natrieme vnútornú stranu mušle a priklopíme.