Tatranková štrúdľa

Ingrediencie:

200 g hladkej múky
60 g tuku na pečenie
1 vajce
50 ml mlieka
1 ČL octu
štipka soli
trocha oleja

Plnka:
8 postrúhaných oblátok
Tatranky lieskovoorieškové
500 g jabĺk
1 vanilkový cukor
mletá škorica
icon-red<br />

Postup:

Z múky, tuku, vajec, mlieka, octu a soli vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na tri časti. Každú potom rozvaľkáme natenko.

Jablká zbavíme jadierok a nastrúhame na hrubšie. Ak sú veľmi šťavnaté, trošku šťavy z nich vytlačíme. Na cesto pokladieme strúhané oblátky Tatranky lieskovoorieškové, navrstvíme strúhané jablká, posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a zase navrstvíme oblátky Tatranky lieskovoorieškové.

Štrúdle zvinieme a prelož.me na plech vystlatý papierom na pečenie. Povrch potrieme olejom a dáme piecť na 20 min. pri teplote 180 °C.

Podávame posypan. práškovým cukrom.

 

Ďaľšie recepty