
Rodinné tortičky
Čo potrebujeme:
- Korpus:
- 300 g hladkej múky
- 140 g práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 125 ml kyslej smotany
- 375 ml mlieka
- 2 PL kakaa
- 2 vajcia
- Krém:
- 2 oblátok Rodinné Orieškové
- 250 g masla
- 1 kondenzované mlieko (nesladené)
- ovocie na ozdobenie
- 60g. čokolády na varenie
Postup:
Preosiatu múku s práškom do pečiva, cukor, vajcia, kyslú smotanu, mlieko a kakao zmiešame na redšie cesto. Vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme asi 45 min. pri teplote 180°C.
Krém:
Konzervu nesladeného kondenzovaného mlieka dáme variť do vody na dve až tri hodiny. Po vychladnutí otvoríme a vymiešame s maslom a roztopenou čokoládou. Rodinné oblátky nahrubo nastrúhame, pridáme do krému a opatrne premiešame. Krém natrieme na korpus a necháme krátko odstáť.
Krájame na malé tortičky alebo na rezy a nakoniec ozdobíme ovocím.