Rodinný zmrzlinový dezert

Ingrediencie:

1 Rodinné oblátky orieškové
3x 250 ml smotany na šľahanie
3PL práškového cukru
1ČL vanilkového extraktu
1 balenie Smekta fix
Drobné ovocie: maliny, ríbezle, čučoriedky...
Biela čokoláda
Lístky mäty
Oválna forma
Potravinárska fólia
icon-red<br />

Postup:

Smotanu vyšľaháme spolu s práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a balením Smekta fix do hustého krému.
Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme roztlačené maliny a rozmiešame, tak aby vznikol pekný ružový krém.
Formu vystelieme potravinárskou fóliou (aby sa nám potom jednoduchšie vyklápala). Striedavo napĺňame formu vanilkovým a malinovým krémom. Keď je forma naplnená po okraj, môžeme ešte pridať celé maliny a ostatné ovocie, tak aby sme ho zatlačili až do vnútra formy. Povrch uhladíme. Nakoniec poukladáme Rodinné oblátky orieškové tak, aby sme zaplnili celý povrch rovnomerne. Necháme v mrazničke tuhnúť minimálne na 3 hodiny (najlepšie cez noc).

Po vyklopení môžeme dezert ešte dozdobiť roztopenou bielou čokoládou a drobným ovocím.

Autor receptu: Martina I.

Ďaľšie recepty