
Biskupský chlebíček
Čo potrebujeme:
- 2 oblátky Lina arašidová mliečna
- hrsť želé cukríkov Ovomia
- 150g hladkej múky
- 120g masla
- 150g kryštálového cukru
- 1/2 balíčka prášku do prečiva
- 100g čokolády
- 100g hrozienok
- 4 vajcia
Postup:
V mise spolu vymiešame preosiatu múku, zmänuté maslo, cukor, vajcia a prášok do prečiva. Čokoládu najemno nasekáme, hrozienka umyjeme horúcou vodou, oblátky Lina arašidová mliečna nakrájame nadrobno. Do cesta zapracujeme čokoládu, hrozienka, nakrájané želé cukríky Ovomia i oblátky Lina arašidová mliečna. Vložíme ho do formy na biskupský chlebíček vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme zhruba 40 minút pri teplote 190 stupňov Celzia.
Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť, prípadne môžeme ozdobiť polevou.