Teplý dezert na spôsob brownies

Ingrediencie:

7 oblátok Kakaové rezy extra (alebo Kávenky Arabica)
6 vajec
400 g hnedého cukru
150 g mandľových lupienkov
150 g nasekaných vlašských orechov
125 ml mlieka
icon-red<br />

Postup:

Oblátky Kakaové rezy extra (alebo Kávenky Arabica) rozmixujeme. Predhrejeme rúru na teplotu asi 175 °C a nachystáme si hlboký plech. Mixérom vyšľaháme vajíčka do peny, pridáme hnedý cukor, rozmixované oblátky Kakaové rezy extra (alebo Kávenky Arabica), mandľové lupienky, orechy a mlieko. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme.

Koláč je hotový, keď špáradlo zapichnuté doprostred koláča vytiahneme suché bez nalepeného cesta.

Upečený koláč ponecháme na plechu aspoň 10 minút, potom plech obrátime, koláč vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Tesne pred servírovaním nakrájame koláč na plátky alebo kocky a rozohrejeme na panvici maslo. Každý kúsok krátko osmažíme na masle, kým sa na povrchu nevytvorí chrumkavá kôrka.

Lahodný dezert sa podáva teplý s ovocím, kopčekom zmrzliny alebo so šľahačkou, ktorú môžeme ešte ozdobiť.

Ďaľšie recepty