Čokoládové guličky

Ingrediencie:

100 g horkej čokolády
2 Horalky
2 napolitánky Lina
dve lyžice orieškového krému
mandle
icon-red<br />

Postup:

Mandle pomelieme. Do misky rozdrvíme Horalky aj Liny. Snažíme sa, aby sme ich rozdrvili na čo najmenšie kúsky, ale nie na prášok. Do misky pridáme asi 3 lyžice pomletých mandlí a dve lyžičky orieškového krému. Nad parou si zohrejeme horkú čokoládu. Môžeme priliať trochu vody alebo mlieka a neustále miešame.

Rozpustenú čokoládu prilejeme do misky. Zmes potom rukami miešame, až sa nám všetky ingrediencie spoja. Potom mokrými rukami tvarujeme malé guľky, ktoré postupne obaľujeme v mandľovej zmesi. Guľky ukladáme na tanier alebo do misky a necháme ich v chladničke.

Recept nám poslala Zuzana H.

Ďaľšie recepty