Nepečený mangový koláč

Čo potrebujeme:

  • 4 balenia sušienok Romanca Premium lieskovooriešková
  • 2 mangá
  • 125 g kryštálového cukru
  • 30 g práškového cukru
  • 150 ml jablkového džúsu
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 250 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 2 PL želatíny
  • 60 g masla

Postup:

V mixéri dohladka rozmixujeme sušienky Romanca Premium lieskovoorieškové, maslo a práškový cukor. Zmes natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy a dáme do chladničky.

Mangá ošúpeme, zbavíme kôstky a dužinu dohladka rozmixujeme. V menšom hrnci zmiešame džús a želatínu. Po 10 minútach zmes ohrejeme, aby sa želatína rozpustila. Vo veľkej mise rozšľaháme tvaroh s polovicou kryštálového cukru, pridáme žĺtky z vajec a mango. Do zmesi postupne zapracujeme želatínu.

V druhej mise vyšľaháme z bielkov a zo zvyšného cukru tuhý sneh. Vyšľaháme smotanu. Sneh a šľahačku postupne zapracujeme do mangovej zmesi. Nakoniec zmes nalejeme na pripravený korpus a d.me do chladničky stuhnúť.