Kakaovo-kokosové srdiečka

Čo potrebujeme:

  • KORPUS:
  • 2 vajcia
  • 60g kryštálového cukru
  • 50g hladkej múky
  • 1PL kakaa
  • 2PL oleja
  • KRÉM:
  • 100g Rodinné Srdička kakao-kokos
  • 50g cukor
  • 50g maslo
  • 0,5 dcl kávy
  • POLEVA:
  • čokoláda
  • smotana na šľahanie

Postup:

Korpus:
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku, olej a kakao. Zľahka vmiešame sneh z bielok. Pečieme cca 20 minút pri 160 stupňoch. Z upečeného a vychladnutého korpusu vykrojíme srdiečka.

Krém:
Vyšľaháme maslo s cukrom. Rodinné Srdiečka rozmixujeme, pridáme do masla s cukrom, prilejeme vychladnutú kávu a spojímedo krému. Krémom plníme vykrojené srdiečka.

Poleva:
Zohriatu smotanu zmiešame v pomere 1:1 s čokoládou. Zalejeme hotové srdiečka. Môžeme dozdobiť zvyšným krémom.

Autor receptu: Lucia H.