
Kakaovo-kokosové srdiečka
Čo potrebujeme:
- KORPUS:
- 2 vajcia
- 60g kryštálového cukru
- 50g hladkej múky
- 1PL kakaa
- 2PL oleja
- KRÉM:
- 100g Rodinné Srdička kakao-kokos
- 50g cukor
- 50g maslo
- 0,5 dcl kávy
- POLEVA:
- čokoláda
- smotana na šľahanie
Postup:
Korpus:
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku, olej a kakao. Zľahka vmiešame sneh z bielok. Pečieme cca 20 minút pri 160 stupňoch. Z upečeného a vychladnutého korpusu vykrojíme srdiečka.
Krém:
Vyšľaháme maslo s cukrom. Rodinné Srdiečka rozmixujeme, pridáme do masla s cukrom, prilejeme vychladnutú kávu a spojímedo krému. Krémom plníme vykrojené srdiečka.
Poleva:
Zohriatu smotanu zmiešame v pomere 1:1 s čokoládou. Zalejeme hotové srdiečka. Môžeme dozdobiť zvyšným krémom.
Autor receptu: Lucia H.