Mätové mafinky

Čo potrebujeme:

  • 1 oblátka Mäta
  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 250 g nesladeného bieleho jogurtu
  • 130 g kryštálového cukru
  • 2 ČL vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • polovica prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Mätová poleva:
  • 1 cukríky Snehulky mentol jahoda
  • 250 g mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie
  • stužovač do šľahačky

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame s nastrúhanou oblátkou Mäta. Zmes rozdelíme do vymastenej a múkou vysypanej mafinkovej formy. Pečieme 15 – 20 min. pri teplote 180 – 200 °C.

Upečené mafinky necháme celkom vychladnúť a až potom zdobíme mätovou polevou.

Mätová poleva

Mascarpone, smotanu a stužovač vyšľaháme na hustý krém (pozor, neprešľahajte). Na drobnom strúhadle postrúhame cukríky Snehulky mentol jahoda, alebo ich popučíme hrotom vidličky a zamiešame do krému. Polevu preložíme do zdobiaceho vrecúška a navrstvíme na mafinky.