Mätové mafinky

Ingrediencie:

1 oblátka Mäta
250 g hladkej múky
125 g masla
250 g nesladeného bieleho jogurtu
130 g kryštálového cukru
2 ČL vanilkového cukru
2 vajcia
polovica prášku do pečiva
štipka soli

Mätová poleva:
1 cukríky Snehulky mentol jahoda
250 g mascarpone
250 g smotany na šľahanie
stužovač do šľahačky
icon-red<br />

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame s nastrúhanou oblátkou Mäta. Zmes rozdelíme do vymastenej a múkou vysypanej mafinkovej formy. Pečieme 15 – 20 min. pri teplote 180 – 200 °C.

Upečené mafinky necháme celkom vychladnúť a až potom zdobíme mätovou polevou.

Mätová poleva

Mascarpone, smotanu a stužovač vyšľaháme na hustý krém (pozor, neprešľahajte). Na drobnom strúhadle postrúhame cukríky Snehulky mentol jahoda, alebo ich popučíme hrotom vidličky a zamiešame do krému. Polevu preložíme do zdobiaceho vrecúška a navrstvíme na mafinky.

 

Ďaľšie recepty