
Kokosovo-jahodový tart
Čo potrebujeme:
- KORPUS:
- 200g Rodinné Club maslové
- 75g maslo
- 4PL kokosu
- KRÉM:
- jahodové pyré
- 270g jahôd
- 3 plátky želatíny +PL vody pripraviť podľa návodu
- 2PL trstinového práškového cukru
- 250ml šľahačkovej smotany
- 120g syrového krému
- 3PL trstinového práškového cukru
- 3PL kokosu
- 57g Rodinné polomáčané sušienky kokosové
Postup:
Sušienky si rozmixujeme a spojíme s roztopeným maslom a kokosom. Zatlačíme do formy na tart s priemerom 23 cm.
Jahody podusíme s cukrom a troškou vody. Vymixujeme dohladka. Podľa návodu pripravíme želatínu.
V jednej mise spolu vyšľaháme všetky suroviny na krém a pridáme jahodové pyré.
Na sušienkový korpus vylejeme trochu jahodového krému, na ktorý pridáme pokrájané kokosové sušienky. Na ne vylejeme zvyšok jahodového krému.
Tart dáme schladiť do chladničky a dozdobíme jahodami a kokosovými sušienkami.
Autor receptu: Katarína T.