Polomáčaný dezert

Čo potrebujeme:

  • 5 balení Sedita Polomáčané sušienky s mliečnou polevou
  • 4 x 250 ml kyslej smotany
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 5 vanilkových cukrov
  • 6 PL práškového cukru
  • 2 plátky želatíny
  • kakao a kokos na posypanie
  • silná káva

Postup:

Želatínu na 10 minút namočíme do misky so studenou vodou, necháme napučať, potom ju vyžmýkame a na miernom ohni rozpustíme. Vo väčšej mise vyšľaháme dotuha pomocou ručného šľahača smotanu s práškovým cukrom. Do vyšľahanej šľahačky zapracujeme kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a s rozpustenou želatínou, a všetko dôkladne premiešame.

Na dno hranatej nádoby rozložíme Sedita Polomáčané sušienky s mliečnou polevou, pokvapkáme ich kávou a potrieme tenkou vrstvou krému. Vrstvy niekoľkokrát zopakujeme. Vrchnú vrstvu tvorí zvyšný krém. Nakoniec posypeme kakaom a necháme cez noc vychladiť.