Mila veterníky

Ingrediencie:

Odpaľovan. cesto:
150 g Hery
170 g polohrubej múky
300 ml vody
4 vajcia
štipka soli

Plnka:
7 oblátok Mila
100 g práškového cukru
250 ml mlieka
2 vajcia
1 vanilkový cukor
1 Zlatý klas
icon-red<br />

Postup:

Veterníky

Do hrnca dáme vodu, pridáme Heru a štipku soli. Do vriacej zmesi dáme múku a uvaríme hustú kašu, ktorú sa nelepí na steny. Kašu necháme vychladnúť a potom do nej vmiešame 4 celé vajíčka. Vymastíme plech, zmesou naplníme ozdobné vrecko a na plech vytlíčame veterníky. Pečieme asi 35 min. pri teplote 180 °C. Kým veterníky vychladnú, pripravíme si plnku.

Plnka

Polovicu cukru dáme do suchého hrnca a uvaríme karamel. Potom pomaly prilievame polovicu mlieka. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlatý klas a podrvené oblátky Mila. Do karamelového mlieka pridáme zvyšný cukor, dva žĺtky, vanilkový cukor a uvaríme puding. Z bielkov vyšľaháme sneh a primiešame ho do vychladnutého pudingu. Potom vyšľaháme dve šľahačky so stužovačom, pridáme dve lyžice práškového cukru a došľaháme.

Veterníky pozdĺžne rozkrojíme a naplníme pudingom a šľahačkou.

 

Ďaľšie recepty