Postup:
- Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme dotuha, pričom zašľaháme soľ, 75 g cukru a vanilkový cukor. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Zapracujeme žĺtky.
- V mise zmiešame múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva, preosejeme a zapracujeme do snehu. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 °C asi 8 až 10 minút. Necháme vychladnúť.
- Želatínu namočíme do studenej vody. V miske zmiešame mascarpone, gaštanové pyré, 50 g cukru a čerešňovicu. Želatínu vymačkáme, rozpustíme na miernom ohni. Pridáme 5 lyžíc krému a spolu zamiešame do zvyšku krému. Dáme do chladničky.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a zmiešame spolu s jemne stuhnutým krémom.
- Z cesta opatrne stiahneme papier. Obkolesíme tortovým rámom a potrieme malinovou marmeládou. Na ňu natrieme gaštanový krém, obložíme sušienkami RODINNÉ Polomáčané a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Rezy ozdobíme červeným cukríkom a mliečnou a bielou čokoládou nakreslíme očká a parohy. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Celý video recept nájdete TU.