Recept SLP

Rodinné gaštanové rezy

Čo potrebujeme:

  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 125 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g hladkej múky
  • 1 a 1/2 lyžíc škrobovej múčky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 5 plátkov želatíny
  • 250 g mascarpone
  • 350 g gaštanového pyré
  • 2 PL čerešňovice
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 100 g malinovej marmelády
  • 12 ks sušienok RODINNÉ Polomáčané ( 2 balenia, jedno balenie = 10 sušienok)
  • 12 červených cukríkov
  • 50 g mliečnej a bielej čokolády na ozdobu

Postup:

  1. Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme dotuha, pričom zašľaháme soľ, 75 g cukru a vanilkový cukor. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Zapracujeme žĺtky.
  2. V mise zmiešame múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva, preosejeme a zapracujeme do snehu. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 °C asi 8 až 10 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Želatínu namočíme do studenej vody. V miske zmiešame mascarpone, gaštanové pyré, 50 g cukru a čerešňovicu. Želatínu vymačkáme, rozpustíme na miernom ohni. Pridáme 5 lyžíc krému a spolu zamiešame do zvyšku krému. Dáme do chladničky.
  4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a zmiešame spolu s jemne stuhnutým krémom.
  5. Z cesta opatrne stiahneme papier. Obkolesíme tortovým rámom a potrieme malinovou marmeládou. Na ňu natrieme gaštanový krém, obložíme sušienkami RODINNÉ Polomáčané a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  6. Rezy ozdobíme červeným cukríkom a mliečnou a bielou čokoládou nakreslíme očká a parohy. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.


    Celý video recept nájdete TU.