RODINNÉ GAŠTANOVÉ REZY s motívom vianočného soba

Ingrediencie:

3 vajcia
štipka soli
125 g krupicového cukru
1 vanilkový cukor
50 g hladkej múky
1 a 1/2 lyžíc škrobovej múčky
1/2 lyžičky prášku do pečiva
5 plátkov želatíny
250 g mascarpone
350 g gaštanového pyré
2 PL čerešňovice
150 g smotany na šľahanie
100 g malinovej marmelády
12 ks sušienok RODINNÉ Polomáčané ( 2 balenia, jedno balenie = 10 sušienok)
12 červených cukríkov
50 g mliečnej a bielej čokolády na ozdobu
icon-red<br />

Postup:

  1. Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme dotuha, pričom zašľaháme soľ, 75 g cukru a vanilkový cukor. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Zapracujeme žĺtky.
  2. V mise zmiešame múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva, preosejeme a zapracujeme do snehu. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 °C asi 8 až 10 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Želatínu namočíme do studenej vody. V miske zmiešame mascarpone, gaštanové pyré, 50 g cukru a čerešňovicu. Želatínu vymačkáme, rozpustíme na miernom ohni. Pridáme 5 lyžíc krému a spolu zamiešame do zvyšku krému. Dáme do chladničky.
  4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a zmiešame spolu s jemne stuhnutým krémom.
  5. Z cesta opatrne stiahneme papier. Obkolesíme tortovým rámom a potrieme malinovou marmeládou. Na ňu natrieme gaštanový krém, obložíme sušienkami RODINNÉ Polomáčané a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  6. Rezy ozdobíme červeným cukríkom a mliečnou a bielou čokoládou nakreslíme očká a parohy. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.


    Celý video recept nájdete TU.

Ďaľšie recepty