Pudingové trifle

Ingrediencie:

2 oblátky Lina lieskovooriešková
240 g Sedita Piškóty okrúhle
4 bal. vanilkového pudingu
2 l mlieka
120 g kryštálového cukru
1 l smotany na šľahanie
160 g práškového cukru
250 ml kyslej smotany
8 PL rumu
icon-red<br />

Postup:

Pudingy uvaríme s mliekom a s kryštálovým cukrom podľa návodu na obale. Vo veľkej mise vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom dotuha. Do šľahačky potom zľahka zamiešame kysl. smotanu tak, aby vznikol hladký krém.

Na dno veľkej sklenenej misy naukladáme štvrtinu Sedita Piškóty okrúhle, pokvapkáme dvomi lyžicami rumu a prelejeme štvrtinou pudingu. Na vrch navrstvíme nadrobno nakrájané oblátky Lina lieskovoorieškové a na ne dáme štvrtinu smotanového krému.

Vrstvy ešte trikrát zopakujeme. Na vrch nasypeme zvyšné  nasekané oblátky Lina lieskovoorieškové.

Pred podávaním dáme na hodinu vychladnúť do chladničky.

Ďaľšie recepty