
Čokoládovo-tvarohový koláč so sušenými slivkami.
Čo potrebujeme:
- 2 balenia pomletých Rodinných kakaových venčekov
- 5-6PL rozpustené maslo
- 500g tvaroh jemný
- 1/2 hrnčeka horkej čokolády
- 2 zarovnané PL kakaa
- 1/2-1 práškového cukru
- 1/2 hrnčeka kyslej smotany
- 1 hrnček sušených sliviek bez kôstok
- 3ks vajcia
Postup:
Z pomletých sušienok a masla vypracujeme cesto. Nebude úplne lepkavé, ale keď ho stlačíme v ruke, bude držať pokope. Tortovú formu s odopínacím krajom s priemerom 23cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Sušienkový základ poriadne natlačíme na dno formy. V ruke vyhriatej na 150 stupňov ho pred pečime 10 minút. Vyberieme ho z rúry a necháme ho vychladnúť.
Sušené slivky na chvíľu namočíme do teplej vody. Rozmixujeme ich s vajíčkami. Na plnku si dobre vyšľaháme tvaroh, smotanu, roztopenú vychladnutú čokoládu, kakao a cukor. Do vyšľahanej hmoty pridáme slivky s vajíčkami a vyšľaháme do peny.
čokoládovú hmotu dáme na predpečený sušienkový základ a pri teplote 170 stupňov pečieme 40-60 minút. Hotový je, keď je povrch pevný. Vypneme rúru a s pootvorenými dvierkami necháme koláč odpočívať približne 20 minút. Potom ho necháme chladnúť pri izbovej teplote približne 1 hodinu. Prejdeme nožom okraje, aby sa odlepili a necháme úplne vychladnúť.
Dobrú chuť.
Autor receptu: Jana G.