Kávenkovo – škoricový parfait

Čo potrebujeme:

  • 6 oblátok Kávenky
  • 200 g drobného čerstvého alebo mrazeného ovocia
  • škorica na posypanie
  • Krém:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 ČL mletej škorice
  • 3 žĺtky

Postup:

Žĺtky a cukor vyšľaháme nad horúcim vodným kúpeľom do penista a odstavíme. Polovicu smotany prevaríme so škoricou, odstavíme a necháme vychladnúť. Druhú polovicu smotany vyšľaháme dotuha. Vo veľkej mise zmiešame žĺtkovú penu, uvarenú a vyšľahanú smotanu.

Vzniknutý krém rozdelíme na tri časti. Prvou pokryjeme dno vyšších pohárov a na ňu poukladáme očistené (prípadne rozmrazené) ovocie. Na ovocie nanesieme druhú časť krému a naň dáme vrstvu nadrobno podrvených oblátok Kávenky. Poháre doplníme zvyšným krémom, dozdobíme a necháme vychladnúť.