Kávenkovo - škoricový parfait
Ingrediencie:
6 oblátok Kávenky
200 g drobného čerstvého alebo mrazeného ovocia
škorica na posypanie
Krém:
250 ml smotany na šľahanie
100 g kryštálového cukru
1 ČL mletej škorice
3 žĺtky
Postup:
Žĺtky a cukor vyšľaháme nad horúcim vodným kúpeľom do penista a odstavíme. Polovicu smotany prevaríme so škoricou, odstavíme a necháme vychladnúť. Druhú polovicu smotany vyšľaháme dotuha. Vo veľkej mise zmiešame žĺtkovú penu, uvarenú a vyšľahanú smotanu.
Vzniknutý krém rozdelíme na tri časti. Prvou pokryjeme dno vyšších pohárov a na ňu poukladáme očistené (prípadne rozmrazené) ovocie. Na ovocie nanesieme druhú časť krému a naň dáme vrstvu nadrobno podrvených oblátok Kávenky. Poháre doplníme zvyšným krémom, dozdobíme a necháme vychladnúť.