Pudingový krémeš
Ingrediencie:
5 oblátok Kávenky Latte
500 g lístkového cesta
100 g kryštálového cukru
2 vanilkové pudingy v prášku
1 l mlieka
Postup:
Cesto rozdelíme na polovice a každú rozvaľkáme na obdĺžnik veľkosti plechu. Hlbší plech vyložíme plátom cesta, na ktorý rozložíme oblátky Kávenky Latte.
Jablká rozštvrtíme, zbavíme jadierok a postrúhame. Pudingový prášok uvaríme podľa návodu s mliekom na hustý puding a ešte horúcim zalejeme oblátky Kávenky Latte. Na vrch naukladáme postrúhané a vyžmýkané jablká. Nakoniec ich zakryjeme zvyšným cestom.
Vložíme do vyhriatej rúry a koláč pečieme 35 – 45 min. pri teplote 170 °C. Po upečení vyberieme, necháme úplne vychladnúť a nakrújame na kocky.