Oblátkové guľky

Ingrediencie:

2 oblátky Tatranky lieskovoorieškové
2 oblátky Lina arašidová horká
100 g horkej čokolády
100 g mandlí
2 PL orieškového krému
mlieko podľa potreby
icon-red<br />

Postup:

Mandle pomelieme alebo posekáme. Do misky nadrobno rozdrvíme oblátky Tatranky lieskovo orieškové a oblátky Lina arašidové hork.é (nie celkom na prášok). Do misky pridáme asi tri lyžice pomletých mandlí. Do zmesi tiež primiešame dve lyžičky orieškového krému. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, v prípade potreby pridáme trochu vody alebo mlieka a neustále miešame.

Rozpustenú čokoládu prilejeme do misky. Zmes potom rukami miešame dovtedy, kým sa všetky ingrediencie nespoja.

Mokrými rukami tvarujeme malé guľky, ktoré obaľujeme v pomletých mandliach. Guľky ukladáme na tanier a necháme ich stuhnúť v chladničke.

Ďaľšie recepty