Polomáčaný dezert

Ingrediencie:

5 balení Sedita Polomáčané sušienky s mliečnou polevou
4 x 250 ml kyslej smotany
250 ml smotany na šľahanie
5 vanilkových cukrov
6 PL práškového cukru
2 plátky želatíny
kakao a kokos na posypanie
silná káva
icon-red<br />

Postup:

Želatínu na 10 minút namočíme do misky so studenou vodou, necháme napučať, potom ju vyžmýkame a na miernom ohni rozpustíme. Vo väčšej mise vyšľaháme dotuha pomocou ručného šľahača smotanu s práškovým cukrom. Do vyšľahanej šľahačky zapracujeme kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a s rozpustenou želatínou, a všetko dôkladne premiešame.

Na dno hranatej nádoby rozložíme Sedita Polomáčané sušienky s mliečnou polevou, pokvapkáme ich kávou a potrieme tenkou vrstvou krému. Vrstvy niekoľkokrát zopakujeme. Vrchnú vrstvu tvorí zvyšný krém. Nakoniec posypeme kakaom a necháme cez noc vychladiť.

Ďaľšie recepty