Kakaovo-kokosový cheesecake s jahodami
Ingrediencie:
KORPUS:
100g Rodinné Srdiečka kakaovo-kokosové
40g masla
PLNKA:
250g mascarpone
180ml kyslej smotany
1 vajce
3PL kokosového cukru
1PL hladkej špaldovej múky
Jahody a sušienky na dozdobenie
Postup:
Sušienky rozmixujeme na prach, do ktorého primiešame maslo. Pripravíme si formu s priemerom 18cm. Vytvarujeme korpus z pripravenej zmesi a pečieme 10 minút pri 180 °C.
Pomocou kuchynského robota si vyšľaháme mascarpone a kyslú smotanu. Zľahka primiešame cukor a vajce. Nakoniec pridáme preosiatu múku. Plnku si vylejeme na predpečený korpus a pečieme 50 minút pri teplote 150 °C. Po upečení necháme cheesecake v rúre cca 1-2h. Na druhý deň ho prelejeme čokoládovou polevou a posypeme sušienkami. Dozdobíme jahodami. Dobrú chuť.
Autor receptu: Diana H.