Pistáciové pohľadenie
Ingrediencie:
Postup:
Pistáciová pena:
1 plátok želatíny dáme do studenej vody zmäknúť. Necháme ho tam cca 10 minút. Smotanu, pistáciovú pastu, bielu čokoládu, soľ a kakaové maslo dáme do hrnca, zahrejeme na cca 50 °C. Pridáme vyžmýkanú želatínu a necháme vychladiť na cca 30 °C. Na viackrát pridáme vyšľahanú šľahačku. Naplníme do polovice formy a pridáme lyžičku karamelu a dolejeme zvyškom peny.
Karamel:
Roztopíme si cukor v hrnci. Po častiach pridáme maslo izbovej teploty. Keď sa maslo spojí s cukrom, po častiach pridáme šľahačku a nakoniec soľ podľa chuti.
Zdobenie:
Pistáciovú penu uzavrieme Sušienkou Rodinné Club maslové. Dezert na noc zmrazíme vo forme a pred podávaním ho polejeme vytemperovanou čokoládou, alebo nanesieme velvet efekt. Ozdobíme jedlými kvetmi a maslovými sušienkami.