RODINNÁ TORTA
Ingrediencie:
Postup:
1. Na korpus rozmixujeme sušienky Rodinné Club karamelové v mixéry najemno, podľa potreby presypeme cez sitko a ešte raz rozmixujeme. Rúru predhrejeme na 180 °C.
2. Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na sneh, pričom zašľaháme aj cukor. Po jednom pridáme žĺtky. V jednej miske vymiešame mlieko s olejom a v druhej všetky suché prísady na cesto. Striedavo zapracujeme do vajec. Cesto nalejeme do dvoch pripravených foriem s rovnakým priemerom a pečieme asi 30 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
3. Sušienkovú nátierku si môžeme pripraviť aj doma. Jednoducho rozmixujeme sušienky Rodinné Club karamelové, pridáme sladené kondenzované mlieko, zmäknuté maslo a citrónovú šťavu. Rozmixujeme na hladký krém.
4. Na plnku šľaháme bielky s cukrom nad horúcim vodným kúpeľom, až kým nedosiahne zmes teplotu 70 °C (odmeriame kuchynským teplomerom). Stiahneme z ohňa a šľaháme na najvyšších otáčkach, kým sneh nevychladne a netvorí špičky. Maslo rozdelíme na 6 častí a po jednej pridávame do snehu. Na koniec zašľaháme sušienkový krém.
5. Korpusy vodorovne prekrojíme na dve časti (získame 4 vrstvy torty) a pokvapkáme espresom. Potrieme vrstvou krému a na tri korpusy poukladáme sušienky Rodinné Club karamelové, ktoré sme pokvapkali kávou s mliekom. Korpusy poukladáme na seba a celú tortu potrieme zvyškom krému.
6. Spodnú časť torty posypeme nadrobenými sušienkami Rodinné Club karamelové a ozdobíme celými sušienkami. Vrchnú časť ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou zvyšným krémom a sušienkami Rodinné srdiečka, pre pekný efekt striedame svetlé a tmavé. Necháme vychladnúť v chladničke a môžeme podávať.
Celý video recept nájdete TU.