Čokoládovo-tvarohový koláč so sušenými slivkami.

Ingrediencie:

2 balenia pomletých Rodinných kakaových venčekov
5-6PL rozpustené maslo
500g tvaroh jemný
1/2 hrnčeka horkej čokolády
2 zarovnané PL kakaa
1/2-1 práškového cukru
1/2 hrnčeka kyslej smotany
1 hrnček sušených sliviek bez kôstok
3ks vajcia
icon-red<br />

Postup:

Z pomletých sušienok a masla vypracujeme cesto. Nebude úplne lepkavé, ale keď ho stlačíme v ruke, bude držať pokope. Tortovú formu s odopínacím krajom s priemerom 23cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Sušienkový základ poriadne natlačíme na dno formy. V ruke vyhriatej na 150 stupňov ho pred pečime 10 minút. Vyberieme ho z rúry a necháme ho vychladnúť. 

Sušené slivky na chvíľu namočíme do teplej vody. Rozmixujeme ich s vajíčkami. Na plnku si dobre vyšľaháme tvaroh, smotanu, roztopenú vychladnutú čokoládu, kakao a cukor. Do vyšľahanej hmoty pridáme slivky s vajíčkami a vyšľaháme do peny.

čokoládovú hmotu dáme na predpečený sušienkový základ a pri teplote 170 stupňov pečieme 40-60 minút. Hotový je, keď je povrch pevný. Vypneme rúru a s pootvorenými dvierkami necháme koláč odpočívať približne 20 minút. Potom ho necháme chladnúť pri izbovej teplote približne 1 hodinu. Prejdeme nožom okraje, aby sa odlepili a necháme úplne vychladnúť.
Dobrú chuť.

Autor receptu: Jana G.

Ďaľšie recepty