Kakaovo-kokosové srdiečka
Ingrediencie:
KORPUS:
2 vajcia
60g kryštálového cukru
50g hladkej múky
1PL kakaa
2PL oleja
KRÉM:
100g Rodinné Srdička kakao-kokos
50g cukor
50g maslo
0,5 dcl kávy
POLEVA:
čokoláda
smotana na šľahanie
Postup:
Korpus:
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku, olej a kakao. Zľahka vmiešame sneh z bielok. Pečieme cca 20 minút pri 160 stupňoch. Z upečeného a vychladnutého korpusu vykrojíme srdiečka.
Krém:
Vyšľaháme maslo s cukrom. Rodinné Srdiečka rozmixujeme, pridáme do masla s cukrom, prilejeme vychladnutú kávu a spojímedo krému. Krémom plníme vykrojené srdiečka.
Poleva:
Zohriatu smotanu zmiešame v pomere 1:1 s čokoládou. Zalejeme hotové srdiečka. Môžeme dozdobiť zvyšným krémom.
Autor receptu: Lucia H.