Kakaovo-kokosové srdiečka

Ingrediencie:

KORPUS:
2 vajcia
60g kryštálového cukru
50g hladkej múky
1PL kakaa
2PL oleja

KRÉM:
100g Rodinné Srdička kakao-kokos
50g cukor
50g maslo
0,5 dcl kávy

POLEVA:
čokoláda
smotana na šľahanie
icon-red<br />

Postup:

Korpus:
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku, olej a kakao. Zľahka vmiešame sneh z bielok. Pečieme cca 20 minút pri 160 stupňoch. Z upečeného a vychladnutého korpusu vykrojíme srdiečka.

Krém:
Vyšľaháme maslo s cukrom. Rodinné Srdiečka rozmixujeme, pridáme do masla s cukrom, prilejeme vychladnutú kávu a spojímedo krému. Krémom plníme vykrojené srdiečka.

Poleva:
Zohriatu smotanu zmiešame v pomere 1:1 s čokoládou. Zalejeme hotové srdiečka. Môžeme dozdobiť zvyšným krémom.

Autor receptu: Lucia H.

Ďaľšie recepty