Nadýchané Rodinné srdiečka
Ingrediencie:
KRÉM:
200g ricotta
200g jemný odtučnený tvaroh
3ks vanilkový cukor
1 balenie Rodinné srdiečka kakao-kokos
CESTO:
2PL olej
2PL voda
3 vajíčka
4PL kryštálový cukor
3PL polohrubá múka
1ks kypriaci prášok
POLEVA:
30g palmarín
40g čokoláda na varenie
Postup:
Pripravíme si suroviny na cesto. Vajíčka si rozdelíme, do jednej misky bielka a do druhej žĺtka. Následne si žĺtka vyšľaháme s kryštálovým cukrom a samostatne vyšľaháme bielka. K vyšľahaným žĺtkam pridáme múku, olej, vodu a kypriaci prášok. Zmiešame a pridáme k tomu bielka. Cesto vylejeme na mastný papier a pečieme cca 15 minút na 170 stupňov. Po upečení a vychladnutí pomocou formičky vykrojíme srdiečka.
Krém si pripravíme jednoducho, ricottu, jemný tvaroh a vanilkový cukor vymiešame do hladkého krému. Následne si do krému zamiešame na väčšie kúsky rozdrvené sušienky Rodinné srdiečka kakao-kokos. Už len plníme vykrojené srdiečka krémom. Vrch srdiečka polejeme rozpustenou čokoládou. Prajeme dobrú chuť.
Autor receptu: Mária O.