Tatranková štrúdľa
Ingrediencie:
200 g hladkej múky
60 g tuku na pečenie
1 vajce
50 ml mlieka
1 ČL octu
štipka soli
trocha oleja
Plnka:
8 postrúhaných oblátok
Tatranky lieskovoorieškové
500 g jabĺk
1 vanilkový cukor
mletá škorica
Postup:
Z múky, tuku, vajec, mlieka, octu a soli vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na tri časti. Každú potom rozvaľkáme natenko.
Jablká zbavíme jadierok a nastrúhame na hrubšie. Ak sú veľmi šťavnaté, trošku šťavy z nich vytlačíme. Na cesto pokladieme strúhané oblátky Tatranky lieskovoorieškové, navrstvíme strúhané jablká, posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a zase navrstvíme oblátky Tatranky lieskovoorieškové.
Štrúdle zvinieme a prelož.me na plech vystlatý papierom na pečenie. Povrch potrieme olejom a dáme piecť na 20 min. pri teplote 180 °C.
Podávame posypan. práškovým cukrom.