Rodinný pudingovo-tvarohový dezert

Ingrediencie:

300 ml mlieko
1 balíček Zlatý klas alebo vanilkový pudingový prášok
2 balíčky vanilkový cukor
3 PL práškový cukor
70 g zmäknuté maslo
250 g jemný tvaroh
180 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Rodinné oblátky Kakaové (alebo iná zo 6 dostupných príchutí)
mlieko
čokoláda na posypanie
icon-red<br />

Postup:

1.V hrnci zmiešame mlieko a Zlatý klas. Pridáme 2 balenia vanilkového cukru, dobre premiešame a uvaríme hustý puding.

2. Uvarený puding prelejeme do misky a prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila koža na povrchu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
 
3. Fóliu z vychladnutého pudingu stiahneme a premiešame. Pridáme práškový cukor, maslo izbovej teploty a jemný tvaroh. Opatrne vymiešame hladký krém.
 
4. Do formy uložíme Rodinné oblátky Kakaové s krémovou náplňou (až 80%) medzi 2 chrumkavými plátmi. Oblátky polejeme troškou mlieka. Čím viac mlieka, tým budú skôr mäkšie. Na vrstvu oblátok rozotrieme polovicu krému. Uhladíme. 
 
 
5. Na pudignovú vrstvu uložíme opäť oblátky, polejeme troškou mlieka a rozotrieme druhú polovicu pudingu.
 
6. Na puding uložíme poslednú vrstvu oblátok, potrieme vyšľahanou šľahačkou a vrch posypeme strúhanou čokoládou.
 
7. Takto pripravený dezert dáme stuhnúť do chladničky na 2 hodiny.
 
8. Stuhnutý dezert nakrájame na rezy a servírujeme.

Ďaľšie recepty