1.V hrnci zmiešame mlieko a Zlatý klas. Pridáme 2 balenia vanilkového cukru, dobre premiešame a uvaríme hustý puding.
Rodinný pudingovo-tvarohový dezert
Ingrediencie:
300 ml mlieko
1 balíček Zlatý klas alebo vanilkový pudingový prášok
2 balíčky vanilkový cukor
3 PL práškový cukor
70 g zmäknuté maslo
250 g jemný tvaroh
180 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Rodinné oblátky Kakaové (alebo iná zo 6 dostupných príchutí)
mlieko
čokoláda na posypanie
Postup:
2. Uvarený puding prelejeme do misky a prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila koža na povrchu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
3. Fóliu z vychladnutého pudingu stiahneme a premiešame. Pridáme práškový cukor, maslo izbovej teploty a jemný tvaroh. Opatrne vymiešame hladký krém.
4. Do formy uložíme Rodinné oblátky Kakaové s krémovou náplňou (až 80%) medzi 2 chrumkavými plátmi. Oblátky polejeme troškou mlieka. Čím viac mlieka, tým budú skôr mäkšie. Na vrstvu oblátok rozotrieme polovicu krému. Uhladíme.
5. Na pudignovú vrstvu uložíme opäť oblátky, polejeme troškou mlieka a rozotrieme druhú polovicu pudingu.
6. Na puding uložíme poslednú vrstvu oblátok, potrieme vyšľahanou šľahačkou a vrch posypeme strúhanou čokoládou.
7. Takto pripravený dezert dáme stuhnúť do chladničky na 2 hodiny.
8. Stuhnutý dezert nakrájame na rezy a servírujeme.